Results 1 to 3 of 3

Shifting issues

This is a discussion on Shifting issues within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; I have been working on this LS1 swap for a few years. I finally got the parts together by two ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Florida
    Posts
    8

    Black
    1966 Chevy

    Shifting issues

    I have been working on this LS1 swap for a few years. I finally got the parts together by two different mechanics and just found out the transmission was shot. Anyway I have a new T56 (2002 length) it was just installed at a local transmission company because it would not go into 1st or reverse. They opened it up and it had synchronizers and gears were shot (that was the only used part I bought) I had already installed a new steel flywheel and McLeod RST twin clutch and a tick slave cylinder.

    Now my issue is the transmission company called and said it will not go into reverse (we plugged the skip shift solenoid input and put the skip shift solenoid in the reverse lock-out socket.

    Could the skip shift solenoid be bad? Any other ideas?
    Thanks

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,661

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Yes, I'm currently having this issue myself. My 1-6 gears work but no reverse. I'm waiting on a buddy to get back from Guard duty to let me borrow one from a spare transmission to see if it fixes my issue.

    I'll let you know if it fixes mine.
    http://www.ls1.com/forums/f7/my-6-liter-build-174257/

    http://www.ls1.com/forums/f8/my-8-8-rear-build-165553/

    6.0L Block - Forged 403 built, breaking it in , Polluter Stg3 Cam, FAST 102mm Intake, NW102 TB, MSD wires, NGK TR6 plugs, Truck Coil Packs, LS3 Fuel Injectors, CC Pacesetter LT Headers, TS&P ORY, QTP e-Cutout, Magnaflow Muffler, 104mm Air Lid & Line Lock, Catch Can, Stage 2 T56 w/Viper shaft, PRO 5.0 Shifter, Tick MC, SPEC Stg3+ Clutch, QT SFI BH, MWC DSL, UMI: Sway Bars, SFC, PHB, LCA's, LCA Relocation Brackets & TA, Belstein Shocks, Hotchkis Springs (1" Drop), YR1 Snowflake Wheels wrapped in NT555 tires & Custom Fab Ford 8.8 rear w/4.10 Yukon Gears, WSQ Hood, 3"CM Strange Eng Drive Shaft.

    00 FB Vert - Stock

    Horsepower never lies, but is often lied about!

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Florida
    Posts
    8

    Black
    1966 Chevy

    I just came back from the transmission shop. They seem to think it is caused my the new transmission. So they ordered another one and I ordered the Samoco Lockout module to wire in the reverse lockout properly. Of course the shop cut off the old solenoid so I need a new one.

    The mechanic thinks it was the new shaft into the pilot bearing somehow did not fit right. Ill let you know if I find out more.
    Thanks for the reply

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: shifting issues
    By speedracer25f in forum Automatic Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 11-15-2008, 06:43 AM
  2. Shifting issues
    By speedracer25f in forum Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 10-04-2008, 05:03 PM
  3. shifting issues
    By slpcamaro in forum Manual Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 03-19-2008, 09:42 AM
  4. Shifting Issues
    By TopForm11 in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 01-08-2008, 02:23 PM
  5. 97 ss A4 shifting issues
    By mike97ss in forum Automatic Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 12-26-2005, 08:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •