Results 1 to 14 of 14

No start

This is a discussion on No start within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; On occasion my 2000 ws6 will not start i did the v.a.t.s by pass already.now when it's not starting i ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    No start

    On occasion my 2000 ws6 will not start i did the v.a.t.s by pass already.now when it's not starting i have the security light on .Will the back have anything to do with it?also seems when it's lock out i hook up my hand held scanner clear codes and then it starts. Any ideas will be appreciated

  2. #2
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Florida Man Status Acheivement
    Posts
    11,722

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    No start

    possible the BCM solder joints are weak or cracked. Any other signs like windows, radio not working right?
    http://www.ls1.com/forums/f7/my-6-liter-build-174257/

    http://www.ls1.com/forums/f8/my-8-8-rear-build-165553/

    6.0L Block - Forged 403ci , Polluter Stg3 Cam, FAST 102mm Intake, NW102 TB, MSD wires, NGK TR6 plugs, Truck Coil Packs, LS3 Fuel Injectors, CC Pacesetter LT Headers, TS&P ORY, QTP e-Cutout, Magnaflow Muffler, 104mm Air Lid & Line Lock, Catch Can, Stage 2 T56 w/Viper shaft, PRO 5.0 Shifter, Tick MC, SPEC Stg3+ Clutch, QT SFI BH, MWC DSL, Full UMI Performance Suspension, Belstein Shocks, Hotchkis Springs (1" Drop), YR1 Snowflake Wheels wrapped in NT555 tires & Custom Fab Ford 8.8 rear w/Wavetrac Diff 3.73 Yukon Gears, WSQ Hood, 3"CM Strange Eng Drive Shaft.

    00 FB Vert - Stock

    Horsepower never lies, but is often lied about!

  3. #3
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    In not sure next time it sucks up I'll try the window and radio

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    Have another issue i replaced my running lights sockets but didn't put the three wires back the same way(I think)now when I put left bunker on it stays steady lite right side makes the radio and odometer flash on and off the dash light's are on even with the switch in the off position still all screwed up even after pulling the bulbs.shouldn't it be asking like burnt bulbs with them removed and not matter the way the wires are connected?
    Last edited by jodmari; 06-03-2018 at 09:14 PM.

  5. #5
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Florida Man Status Acheivement
    Posts
    11,722

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Check out the bottom of post 2, I explain how the socket needs to be wired.


    http://www.ls1.com/forums/f6/how-bri...id-led-185822/

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    O.k i checked the post and found the wire that flashes but the other two are constant power,one should be ground.could I have messed something up when I put leds in for a short time not knowing about the resister

  7. #7
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    no start

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    Check out the bottom of post 2, I explain how the socket needs to be wired.


    http://www.ls1.com/forums/f6/how-bri...id-led-185822/
    o.k so i did the b.c.m fix and it happened again. the security light comes on and nothing no start,so my question now is how do i remove the security from the car do i have to send my computer out to someone like frost?(he did my tune)

  8. #8
    Super Moderator pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    22,146

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    If I recall, the security system electronics are all in the BCM, not the PCM. The VATS bypass is the only way I know of to bypass the system. However, with a schematic you probably could locate the interrupt circuits and bypass them.

  9. #9
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Florida Man Status Acheivement
    Posts
    11,722

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    It's possible that the wire in the key ignition is broken.

    2 options to fix it are the VATs bypass or replace the cylinder.

  10. #10
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    no start

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    It's possible that the wire in the key ignition is broken.

    2 options to fix it are the VATs bypass or replace the cylinder.
    i did the vats bypass years ago
    im going to have to check the resistors,
    the funny thing is when it doesnt start and the security is on i plug in my hand held scanner and start looking for codes which thier never is and just start scrolling and clearing then eventually it goes out and starts.im not sure if im actually doing anything or it goes out and starts after a certine amount of time.

  11. #11
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Florida Man Status Acheivement
    Posts
    11,722

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    time out if IIRC is about 10 mins

  12. #12
    Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    jupiter fl.
    Posts
    159

    white
    2000 trans am

    i wouldnt know how to find that not good with schematic

  13. #13
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Florida Man Status Acheivement
    Posts
    11,722

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Jeff and I have the tech manuals. I think his are digital. I'm still learning how to read some of the sections, electronics is the tough section.

  14. #14
    Super Moderator pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    22,146

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    I enjoy the electrical stuff -- especially tracking down the gremlins that pop up from time to time.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 94 z28 won't start..
    By lt194 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 04-20-2010, 09:03 AM
  2. NEED HELP, car will not start
    By 98 Purple TA in forum Almost Anything Goes
    Replies: 9
    Last Post: 07-03-2008, 04:25 AM
  3. NEED HELP, car will not start
    By 98 Purple TA in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 07-02-2008, 05:38 PM
  4. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2007, 07:11 PM
  5. Cold Start/Warm Start Problem
    By I'mLS1John in forum New Member Introductions
    Replies: 0
    Last Post: 02-22-2007, 05:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •