Results 1 to 2 of 2

Misfires at idle

This is a discussion on Misfires at idle within the General Help forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have searched all the forums for the misfire key word and haven't been able to find a solid answer. ...

  1. #1
    Member bsteff's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tucson
    Posts
    162

    Bright Silver
    2002 SS

    Misfires at idle

    I have searched all the forums for the misfire key word and haven't been able to find a solid answer. I have a p0300 code and for the life of me can't figure it out. On idle it is misfiring on all cylinders and will die. Under throttle, usually above 1200 rpm, everything clears up. New fuel pump assy, plugs, wires, cam sensor/ crank sensor (can't get it to do a relearn cause of the codes), IAC, TPS, Throttle body. Had a new MAF on it, was still getting code, changed the connector and now the code went away. I've also used two different PCM's and it still runs the same. I have also changed the upstream o2's waiting for the downstreams to come in. Any ideas/suggestions would be greatly appreciated. I did find a new harness on rickscamaro.com but that's $700 I don't want to spend and a headache I'd rather avoid.
    2002 SS - Mostly stock daily driver

    2011 2SS/RS - (Still a work inprogress) 416 stroker, Cam Motion Street King Stroker cam, TSP 2" headers, CNC ported 821 heads, running e85

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2021
    Location
    usa
    Posts
    15

    white
    1999 firebird

    I think you might have answered your own question, if you can not do the relearn the cam sensor is out of relation to the crank sensor, and at idle you are firing right bank, left bank, with no timing.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: misfires #5 and 6 cylinder 02 transam
    By StickerSteve in forum Firebird / WS6
    Replies: 5
    Last Post: 05-12-2015, 06:20 AM
  2. Ws6 Randomly Misfires
    By JeepJake in forum Firebird / WS6
    Replies: 24
    Last Post: 10-15-2012, 05:08 PM
  3. Still misfires but no codes
    By rajiv1998 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-10-2008, 01:18 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 03-02-2008, 06:23 PM
  5. Misfires when engine warms up... help!!!
    By Shnukemz in forum LT1
    Replies: 5
    Last Post: 10-05-2006, 03:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •