Page 335 of 335 FirstFirst ... 3585135185235285295305315331332333334335
Results 6,681 to 6,698 of 6698
Like Tree1611Likes

What did you do with your Trans Am today?

This is a discussion on What did you do with your Trans Am today? within the Firebird / WS6 forums, part of the Vehicle Specific category; pan hard bar?...

  1. #6681
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    What did you do with your Trans Am today?

    pan hard bar?
    http://www.ls1.com/forums/f7/my-6-liter-build-174257/

    http://www.ls1.com/forums/f8/my-8-8-rear-build-165553/

    6.0L Block - Forged 403 built, breaking it in , Polluter Stg3 Cam, FAST 102mm Intake, NW102 TB, MSD wires, NGK TR6 plugs, Truck Coil Packs, LS3 Fuel Injectors, CC Pacesetter LT Headers, TS&P ORY, QTP e-Cutout, Magnaflow Muffler, 104mm Air Lid & Line Lock, Catch Can, Stage 2 T56 w/Viper shaft, PRO 5.0 Shifter, Tick MC, SPEC Stg3+ Clutch, QT SFI BH, MWC DSL, UMI: SFC, PHB, LCA's, LCA Relocation Brackets & TA, Hotchkis Springs (1" Drop), YR1 Snowflake Wheels wrapped in NT555 tires & Custom Fab Ford 8.8 rear w/4.10 Yukon Gears, WSQ Hood, 3"CM Strange Eng Drive Shaft.

    00 FB Vert

    Horsepower never lies, but is often lied about!

  2. #6682
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    That is beyond destroyed.

    Gotta love the southern heat and cheap plastic.

    To be honest not sure what I want to do. I wish they made a carbon fiber replacement. I'd buy it knowing that won't crack.

  3. #6683
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,480

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    Quote Originally Posted by SMWS6TA View Post
    pan hard bar?
    I greased that up (along with the upper bar)... I'm thinking that it's the spring making metal to metal contact on the spring perch on the axle. I'm going to try lowering the axle and putting a piece of hose around the bottom of the spring.

    Only thing I'm worried about is torquing down the shock nut after putting it back together. Last time, I had a hard time getting that thing to the right torque (I think for whatever reason the bolt/nut on the other side was slipping or something...)
    Lid, Throttle Body, LS6 Intake, Heads, Cam, Magnaflow, LS7 Clutch, SFCs, STB, Panhard Bar, Strano Springs, Hollow Sway Bars, Poly/Roto LCAs, Konis, MGW Shifter

  4. #6684
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Oh the joy of vert ownership.



    Hairline crack has caused all the fluid to leak out and down the fender.

    Made a trip to Lowes and got a new t fitting and a new extension





    which failed, too long. So another trip to another store this morning, this time the local NAPA store had what I needed.



    Success, well after bleeding the air and refilling the fluid.
    pajeff02 likes this.

  5. #6685
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    I swear to God my Trans Am is a vindictive, jealous bitch. Every time I work on another car it decides it wants more "attention".

    Drove to Pensacola and as I was leaving the damn radiator blew the upper hose off, the tube broke off. I hate plastic radiators.


    This time I'm getting an all aluminum. Found one for a decent price, just have to wait till the beginning of the month to get it.


  6. #6686
    Moderator
    Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    34
    Posts
    3,628

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    Installed LEDs on all taillights and fog lights, and installed an electronic flasher. Still hunting a weird issue on the front right DRL/blinker that's been bugging me for a while now. It works with lights/parking lights on, and blinks when it's supposed to. It does not work at all without the lights on. I've got replacement LEDs coming in today, we'll see if that helps. The ones in the front now are cheap Sylvania LED.

    2016 Summit White 1SS - The DD - Mishimoto catch can, Solo axleback & secondary cat delete, LED sidemarkers & reverse lights, head/taillight blackout, RCC custom badges
    2001 NBM Trans Am WS6 - Torquer V2 cam, Yank 3000 stall, Transgo kit, Racetronix fuel pump, TSP LTs, Magnaflow catback, 17x9.5/17x11 TTII's
    2000 Arctic White SS #1667 - Sold

  7. #6687
    Veteran 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,530

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    If you stop driving them, the problems go away =)

    Sent from my SM-G955U using Tapatalk
    pajeff02 likes this.
    Boost gets you laid, unless your name is Jon.

  8. #6688
    Moderator
    Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    34
    Posts
    3,628

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    We're gluttons for punishment Jon.

    Replaced reverse lights, side markers and front turn signal/DRL with new LEDs. New lights solved the no DRL/blinker problem on the front passenger side. Old Sylvania LED pin got stuck in the socket, had some fun getting it out. Never again. Last incandescent bulbs are the headlights and third brake, but I've spent too much on both cars lately, so it will have to wait a bit.

  9. #6689
    Member TransAmTerry's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Abingdon, Md
    Posts
    248

    black
    02 TransAm Ramair WS6

    Quote Originally Posted by Naaman View Post
    Trying to hunt down a God-awful squeak in the rear passenger side area. From the driver seat, it sounds like it's coming from inside the fender...

    Got under the car and greased up all the rear suspension parts, but still the squeak remains... grumble, grumble...

    Has anyone else had such a squeak and/or have any other clues?
    Yes, mine sounds like crickets coming from that area. Never had it until I had aftermarket performance suspension parts installed. Kinda comes and goes. One of these days I'm gonna back it up on ramps to see what I can see. Until then that kick-ass sound system I have handles that noise quite nicely !
    '02 Black RamAir M6--Kooks LTH, Magnaflo, Lowered Eibach springs and Bilstien shocks, Tuned By Frost, K&N & SLP box, Smooth bellows, polished TB, Spohn perf. suspension, shock tower brace. UMI 3point SFC. Front & side splitters w/ canards. American Racing 18" wheels & Mich. Pilot SS titres
    '76 LagunaS3 - 355ci , 350 turbo, 3:55's

  10. #6690
    Senior Member Whamhammer's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Bel Air, Maryland
    Posts
    1,490

    Silver
    '02 Trans Am WS-6, 6M

    Quote Originally Posted by TransAmTerry View Post
    Yes, mine sounds like crickets coming from that area. Never had it until I had aftermarket performance suspension parts installed. Kinda comes and goes. One of these days I'm gonna back it up on ramps to see what I can see. Until then that kick-ass sound system I have handles that noise quite nicely !
    Mine is usually left front, I think mine is the shock mount or something.
    SLP Air Lid/Smooth Bellows
    Kooks Emissions LT Headers/Catted Y pipe
    NGK TR55 plugs
    Magnaflow Cat-back
    Spohn Front Upper Tubular Control Arms
    UMI Front Lower Tubular Control Arms
    UMI Front Sway Bar
    UMI Rear Lower Control Arms/ Adjustable Panhard Rod
    UMI Welded-on Two Piece Subframe Connectors
    Factory C5 Z06 17x9.5 wheels w/ 285-40-17 Continental Extreme Contact DW's all the way around.
    Dyno Dynamics dynoed @:
    356 rwhp, 360 rwlb/tq

  11. #6691
    Member sjgreen6's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Jefferson City, MO
    Posts
    497

    Navy Blue
    2002 Trans Am WS6 Conv

    I've had to work this same issue many times. Can be suspension, can also be a slight rub from exhaust, or some of the heat shielding that is loose back there. If it only happens when the trans is in drive you might have to check it up in the air in drive with help that you can trust. Squeaks only in drive indicate that things are moving more than they should and may mean you also need to check your trans and engine mounts to see if they are worn out and allowing the drive train to shift. Good luck!
    ATI Procharger, SFCs, Y-pipe, LM2, Corvette N73 Magnesium Wheels, 4th Circle Designs Stripe and Overlay kit

  12. #6692
    Senior Member Naaman's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    AZ
    Posts
    1,480

    Cayanne
    98 Z28 Vert M6

    Well, mine happens over small bumps (not even bumps, really, but little imperfections in the road). Also, I can recreate the sound while jouncing the rear of the car up an down. Even when I'm under the car, it's hard to pinpoint exactly which component is making the sound. I'm going to try again this morning... I'm just hoping that I don't have to drop the axle to put some hose (or something) between the spring and the spring perch. I've heard that this can be the culprit sometimes. I had a really hard time torquing down the shock bolts when I installed them (couldn't get the car high enough off the ground to get a good turn on my torque wrench).
    Last edited by Naaman; 07-26-2019 at 04:29 AM.

  13. #6693
    Moderator
    Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    34
    Posts
    3,628

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    Our T/A has started getting hot if sitting idle for more than a minute. Fluid checked and good. Thinking thermostat most likely. It never ends fellas.

  14. #6694
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    Had to do my radiator 2 weeks ago after the upper hose outlet broke off. I thought it was replaced when I did the engine swap in 2012 but turns out it was the orginal. It made it 21 yrs, so I'm not too pissed about that.

    I was looking at getting an all aluminum one but damn.......

  15. #6695
    Moderator
    Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Age
    34
    Posts
    3,628

    2016 Camaro SS - Summit
    2001 Trans Am WS6 - NBM

    I need to look over the whole cooling system, but I haven't noticed any leaks. And I've been under the car A LOT lately. I will go ahead and do flush/new fluid when the thermostat is swapped.

  16. #6696
    Spaz is My Mentor SMWS6TA's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ugy Lower Corner of AL
    Posts
    11,335

    Navy Blue Metallic
    98 T/A w/ mods, 00 FBVert

    What did you do with your Trans Am today?

    I have noticed it's cooling much better than before. I have a 165 t stat and fans come on at 175 and on a 95 day it never went above 180 where before it would hover around 190


    Me being this far south and having a stroker I run it cooler than I would if up north.

  17. #6697
    Member DarrenWS6's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    Blossburg, PA
    Age
    29
    Posts
    439

    Silver Metallic
    2000 Trans Am WS6

    I haven't done a thing but oil changes for the last couple years. But last month before I went away I did put a UMI strut tower brace and rear LCA with relocation mounts in. This time around I overhauled my brakes with the Powerstop kit. Red calipers, slotted and drilled pads, and carbon fiber pads. Also did a full brake fluid bleed and Russell stainless lines. Stops phenomenal!
    2000 Trans Am WS.6 M6

    SLP lid & bellow w/ K&N, GMMG catback w/ Corsa Clones, UMI SFC, UMI Adj. Panhard, UMI Adj. TQ arm w/ relocation kit, Eibach prokit, Bilstein HDs, Nitto NT555s, skip shift elim, whiteface overlays, 20% tint, matte black decal/overlays

  18. #6698
    Senior Member Whamhammer's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Bel Air, Maryland
    Posts
    1,490

    Silver
    '02 Trans Am WS-6, 6M

    Miles: 199,750.

Page 335 of 335 FirstFirst ... 3585135185235285295305315331332333334335

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Similar Threads

  1. new guy just got my first trans am today
    By roger_johnson2002 in forum New Member Introductions
    Replies: 9
    Last Post: 07-14-2011, 08:35 AM
  2. Found this on the windshield of my Trans Am today
    By ls1camino in forum Almost Anything Goes
    Replies: 60
    Last Post: 03-10-2009, 12:11 PM
  3. Got into an accident in the Trans Am today
    By ls1camino in forum Almost Anything Goes
    Replies: 30
    Last Post: 09-21-2008, 04:32 PM
  4. Just got my Trans Am today!
    By vannatte in forum Firebird / WS6
    Replies: 34
    Last Post: 09-20-2007, 09:57 AM
  5. First time at Track today!!! 2000 Trans Am ws6
    By gimmeadonut in forum Drag Racing
    Replies: 1
    Last Post: 11-12-2005, 01:34 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •