Results 1 to 8 of 8

wideband install??

This is a discussion on wideband install?? within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; i tried to look for a how to on the wideband install and i couldnt really find one that was ...

  1. #1
    11.9 at 118 02Ls1Formula's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    gainesville, ga
    Age
    31
    Posts
    491

    SOM
    2002 firebird formula

    wideband install??

    i tried to look for a how to on the wideband install and i couldnt really find one that was detailed enough for me to install....anyone have any suggestions?? maybe a write up of there own?

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    what info are you looking for specifically? Where to run the wires or where to get power from? Or just general set up?Which brand did you get?

  3. #3
    11.9 at 118 02Ls1Formula's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    gainesville, ga
    Age
    31
    Posts
    491

    SOM
    2002 firebird formula

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    what info are you looking for specifically? Where to run the wires or where to get power from? Or just general set up?Which brand did you get?
    all of the above, as for the brand, i cant remember exactly what brand i got at the moment

  4. #4
    Junior Member ChrisV 02 - Z28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kentucky
    Age
    41
    Posts
    63

    Pewter
    2002 Camaro Z28

    OK I got the PLX setup, any info at all on the install would be greatly appreciated.
    specifically where to run wiring and where and how to hookup to hptuners?

  5. #5
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Quote Originally Posted by ChrisV 02 - Z28 View Post
    OK I got the PLX setup, any info at all on the install would be greatly appreciated.
    specifically where to run wiring and where and how to hookup to hptuners?
    All of this can be found in stickies at HPT's forum

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    also in the hptuners help file. You just have to hook it up to the eio ( or whatever it's called) and set it up in the software. I also adjusted my sample rate but I use an LM-1 and not sure if it works the same as the PLX.

  7. #7

  8. #8
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    also in the hptuners help file. You just have to hook it up to the eio ( or whatever it's called) and set it up in the software. I also adjusted my sample rate but I use an LM-1 and not sure if it works the same as the PLX.

    Nah the PLX has no setup, no adjustment; 2 fixed outputs. I own an LC1, an LM1 (love), and a PLX. The PLX is incredibly simple as it only needs to be connectoed to the WB O2, and a power and ground. HOWEVER, logging in HPT comapred to the LM1 takes setup time on EVERY vehicle it goes into because of ground differences between the EIO and PLX unit. You will see 14.6 on the PLX display and something like 16.xx on your HPT. You will have to shift the value in HPT by the voltage offset error between the two. And every time you move it to a different car, the same happens. I have had the LM1 wander at MOST 2 tenths, but the PLX can be a chore if not permanent mounted, and even if it is, you still have to get that offset fixed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: What wideband
    By 99yellowz28 in forum Computer & Tuning
    Replies: 6
    Last Post: 03-22-2014, 06:06 AM
  2. Permanent Wideband Install Write Up, Lots of Pictures
    By Jloosh in forum Computer & Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 03-18-2014, 11:58 AM
  3. Autometer c2 wideband install (need help)
    By Supersport0126 in forum Computer & Tuning
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2012, 09:35 AM
  4. Wideband?
    By ESBdieselcam in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 11-15-2009, 04:16 PM
  5. wideband?
    By 99w69kitt in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 03-29-2008, 02:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •