Results 1 to 7 of 7

Urgent!.plz readCar loses alot of eletrical power

This is a discussion on Urgent!.plz readCar loses alot of eletrical power within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; Today my 1999 camaro, would lose alot of power and turn off? why? The dashboard goes all blank after 3-5 ...

  1. #1
    Junior Member one_fast_z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sunnyvale,ca
    Posts
    63

    Black
    1999 Camaro SS

    Post Urgent!.plz readCar loses alot of eletrical power

    Today my 1999 camaro, would lose alot of power and turn off? why?
    The dashboard goes all blank after 3-5 minutes & then the car starts to idle???
    The battery goes all the way down to the 8? I know its not the alternator?
    Would could it be?Cause lately the security light has been going on? could it be that.I really need help. I need the car as a daily driver.

    Thanks for anybody that helps

  2. #2
    Senior Member bills98ta's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St Thomas, PA
    Posts
    5,047

    White
    1998 Trans Am

    Try re-seating the ECM plug connectors and inspect the pins for corrosion...

  3. #3
    Next... MrKid's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Milford, CT
    Posts
    626

    Red
    '68 Camaro RS, '11 Camaro

    Will the car restart without a jump?

  4. #4
    Junior Member one_fast_z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sunnyvale,ca
    Posts
    63

    Black
    1999 Camaro SS

    Yea, I found out that the alternator cable was ripped, so i got a new one. But still nothing, So i cleaned all the negative wires. and put another new alternator. And it worked. But,the previous one i had was still good and brand new and didn't work?
    -1999 Camaro SS, LS6 Manifold, C6 rims, Dr.Evil Performance transmission, & Soon To Be More.

  5. #5
    Next... MrKid's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Milford, CT
    Posts
    626

    Red
    '68 Camaro RS, '11 Camaro

    It could have been a bad connection that was repaired with the new install, or the first alternator could have been bad. How did you test it?

  6. #6
    Junior Member one_fast_z28's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sunnyvale,ca
    Posts
    63

    Black
    1999 Camaro SS

    Quote Originally Posted by MrKid View Post
    It could have been a bad connection that was repaired with the new install, or the first alternator could have been bad. How did you test it?
    Well, i went to auto zone and kragens and they checked it and they said they were fine? but, then i read a forum on ls1 tech about this kind of problem.

  7. #7
    Senior Member MrMasterCraft's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    NOVA
    Posts
    1,266

    2002 C5 - M6 - Blue
    2000 Z28 - A4 - Pewter

    Quote Originally Posted by one_fast_z28 View Post
    Well, i went to auto zone and kragens and they checked it and they said they were fine? but, then i read a forum on ls1 tech about this kind of problem.
    I've had 2 alternators check out "ok" from both advance and autozone, yet I installed new ones and never had a problem thereafter... weird

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Big guns, with lot of power and alot of overkill
    By preston1980 in forum Gun's & Ammo
    Replies: 18
    Last Post: 03-08-2010, 11:50 PM
  2. Eletrical question
    By 2000dreambird in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 01-09-2010, 07:46 PM
  3. Trans Am or Ws6 power different URGENT!
    By MetalHeadXi158 in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 07-29-2008, 01:42 PM
  4. Help: Need urgent help!!!
    By clg82 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 02-24-2008, 10:11 AM
  5. Engines surges and loses power
    By koolaid_kid in forum External Engine
    Replies: 2
    Last Post: 05-25-2006, 11:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •