Results 1 to 9 of 9

TPS% problem

This is a discussion on TPS% problem within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have a problem with my throttle. When I press the gas pedal to the floor, it only goes to ...

  1. #1
    Member svt_eater's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Age
    41
    Posts
    204

    Silver
    2002 Firehawk

    Question TPS% problem

    I have a problem with my throttle. When I press the gas pedal to the floor, it only goes to 85%.

    When I go under the hood and open the throttle manually there, I am able to get it to go to 100%.

    Has anyone else experienced this problem, and fixed it? Any help is appreciated. Maybe this is why I'm only running 13.7s in the 1/4 mile.

  2. #2
    Member JattGunMan's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    cali
    Age
    31
    Posts
    130

    black
    2000 ss

    yea just take out the tps and spray it with electrical cleaner..for some reason mine had alot of oil in it causing the throttle to stay open

  3. #3
    Member svt_eater's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Age
    41
    Posts
    204

    Silver
    2002 Firehawk

    Quote Originally Posted by JattGunMan View Post
    yea just take out the tps and spray it with electrical cleaner..for some reason mine had alot of oil in it causing the throttle to stay open
    I don't think that is the problem as it goes to 100% correctly under the hood, but the gas pedal doesn't open it more than 85%. I'm suspecting there is a possible adjustment to take up slack in the cable.

  4. #4
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    dude i had the same problem....check that little cruise control box

  5. #5
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    move the floor mat from under the gas pedal.

  6. #6
    Member svt_eater's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Age
    41
    Posts
    204

    Silver
    2002 Firehawk

    Quote Originally Posted by 35thAnniZ28 View Post
    dude i had the same problem....check that little cruise control box
    It was the slack in the cruise control cable. I adjusted it with the inline adjuster on the cable from the cruise module to the throttle body, and I can get 100% throttle from the gas pedal now.

    I'm glad I got the HP Tuners even if that was all that it helped me with. I was going to go dyno my car, and probably would have missed out on a few extra horses thanks to this little detail.

    I can't wait to tune it with the WB O2.

  7. #7
    Senior Member 35thAnniZ28's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Texas
    Posts
    1,809

    eating bulldog
    son of biscuit

    Quote Originally Posted by svt_eater View Post
    It was the slack in the cruise control cable. I adjusted it with the inline adjuster on the cable from the cruise module to the throttle body, and I can get 100% throttle from the gas pedal now.

    I'm glad I got the HP Tuners even if that was all that it helped me with. I was going to go dyno my car, and probably would have missed out on a few extra horses thanks to this little detail.

    I can't wait to tune it with the WB O2.
    fuck yeah!!!i knew thats what it was

  8. #8
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    Quote Originally Posted by 35thAnniZ28 View Post
    fuck yeah!!!i knew thats what it was
    yep, you nailed it. looks like you're happier than a tornado in a trailer park!!

  9. #9
    Member svt_eater's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Age
    41
    Posts
    204

    Silver
    2002 Firehawk

    Quote Originally Posted by mrr23 View Post
    yep, you nailed it. looks like you're happier than a tornado in a trailer park!!
    Good one!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cluth problem??? transmission problem???? please HELP!!!
    By adamblake97 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2014, 08:34 AM
  2. Obama's Woman Problem A Problem Of His Own Making
    By Ed Blown Vert in forum Political / Debate Forum
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2013, 03:50 PM
  3. Fuel Problem or Severe Engine Problem
    By pet_monk in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-2008, 08:51 AM
  4. Electrical/charging problem problem
    By jchcomputers in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2007, 06:59 AM
  5. is it a clutch problem, or a tranny problem?
    By sgt0704 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2007, 05:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •