Results 1 to 2 of 2

Throwing a p0343

This is a discussion on Throwing a p0343 within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; I went to get tuned last nite only to have proplems. It cranks then dies when the 100mm maf is ...

  1. #1
    Member 1nasty86's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Andalusia, Al

    1986 camaro

    Throwing a p0343

    I went to get tuned last nite only to have proplems. It cranks then dies when the 100mm maf is connected. I unug the maf and it runs fine. But still has the code. I have the ls1 computer with a ls2 engine so I swapped the outside wires today. I also pulled the sensor out and there are no signs of contact between the sensor and the gear. Can anybody help

  2. #2 Tuner
    Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Richmond VA
    2,415 Sponsor
    GM Tuner

    Look at dynamic airflow and see what the g/sec consumption is. Try and run with the MAF and see what frequency range is reported. Go back to that frequency range on the MAF table and make sure that the value is close so that you know you have enough fuel to support combustion. If it won't run, setup the tune in SD but leave the MAF connected so that you can see it's reported frequency.

    I think I said this on another board as well but... that code can mean that your cam bolts have backed out and the cam has walked a bit. I have seen this several times over the years. If that IS the case you will want to know ASAP before you end up with something hurt.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P0343 DTC P0343 Camshaft Position (CMP) Sensor Circuit High
    By Camaro98Z/28 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 10-16-2013, 07:57 AM
  2. Balanced Rotating Accembly - Throwing Weight
    By Ed Blown Vert in forum Camaro / SS
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2009, 10:50 AM
  3. Throwing codes P0151 and P1153
    By 01ws6er in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 08-13-2008, 08:31 AM
  4. Help: Throwing an Obd code the First day with it!!!
    By Justin93 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 06-24-2008, 10:20 AM
  5. Throwing some codes, more problems
    By 98-LS1 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 07-22-2006, 01:14 PM


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts