Results 1 to 6 of 6

SES light, no codes present

This is a discussion on SES light, no codes present within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; Having a bad time with my '98 WS6. Was throwing code 0135 for bank 1 sensor 1 O2 sensor, replaced ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    iowa
    Posts
    5

    Red
    1998 trans Am

    SES light, no codes present

    Having a bad time with my '98 WS6. Was throwing code 0135 for bank 1 sensor 1 O2 sensor, replaced both front sensors, cleared the code with scan tool. Still getting a flashing SES. Scanner says no codes (or pending codes) detected. No mis-fires detected with scanner either. Flashing SES comes on from 25-55 MPH, also goes out at 30-25 MPH when slowing back down, never comes on in park at idle. Car has back 02 sensors deleted, long tube headers. TP sensor checks out fine. Professionally built with stage 2 heads/cam/ls6 intake back in 2001, low mile, dry weather only car. Can someone shed some light on my condition?
    Last edited by RAMAIR_LS1; 10-10-2009 at 03:27 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    SATX
    Posts
    847

    Pewter
    2000 Trans Am

    when the SES Light flashes it means its detecting a misfire, check your plug boots, one of them might be loose.

  3. #3
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by SVG210 View Post
    when the SES Light flashes it means its detecting a misfire, check your plug boots, one of them might be loose.
    Used to think the same thing.

    blinking (S.E.S) light is a catalyst damage indicator not a misfire light . a class 3 (sever)misfire will cause this because of unburned fuel going through the cat's. but other things can also cause this (defective ect sensor )

    FROST agrees with the above.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    iowa
    Posts
    5

    Red
    1998 trans Am

    I've been searching for several hours...plugs fine, can't find a loose connection or hear a misfire at any RPM.No burnt wiring. Has never been over-revved. It just started doing this when I was less than a mile from home on a short drive. Weather was (and is) around 30 degrees, factory baffles are removed from hood also. Car runs great, as it always did...light kicks off in neutral and/or drive as the car slows to 30-25 MPH. Forgot to mention no cats on the car. MAF is spotless, but I cleaned it as well last night.

  5. #5
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    If you only get it at cruise, it could easily be false reporting from the camshaft.

    What did you do in the misfire section when you tuned your car? Those thresholds are likely too low.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    iowa
    Posts
    5

    Red
    1998 trans Am

    I didn't tune it myself, the car was dyno tuned by Agostinos after the modifications in 2001 and hasn't been touched since. I disconnected the battery last night, and just re-connected it, checked ECT incoming voltage at connector-4.99 volts. Any help you could give me would be greatly appreciated.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine light codes?
    By smokinsam in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 04-24-2015, 10:31 PM
  2. Help: Hesitation Issue, Loss of Power! NO CODES PRESENT!! Wtf!?
    By LoneGunman in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 05-16-2013, 11:25 PM
  3. SES light .... but no codes??!
    By speedyWS6 in forum Firebird / WS6
    Replies: 22
    Last Post: 10-29-2010, 10:00 AM
  4. Help: SeS light and Codes
    By Justin93 in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-02-2008, 11:11 AM
  5. 3 ses codes no mil light
    By JattGunMan in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2006, 02:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •