Results 1 to 5 of 5

New mods causing computer issues?

This is a discussion on New mods causing computer issues? within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; Over the weekend i deleted my egr and air in my 99 z28. Since then, more times than not its ...

  1. #1
    Member 28Marcos's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SATX
    Age
    34
    Posts
    375

    Pewter
    99 Z/28

    New mods causing computer issues?

    Over the weekend i deleted my egr and air in my 99 z28. Since then, more times than not its having trouble starting. The engine is turning and it backfires before it starts. According to my research i was told that i would need to ground it out thru tuning. Is this true? Ps was gonna get a mail order tune within the next month or two.

  2. #2
    O U 8 1 2 Spaz's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Location
    over here...
    Age
    39
    Posts
    25,693

    []D [] []V[] []D
    1999 trans am

    Quote Originally Posted by 28Marcos View Post
    Over the weekend i deleted my egr and air in my 99 z28. Since then, more times than not its having trouble starting. The engine is turning and it backfires before it starts. According to my research i was told that i would need to ground it out thru tuning. Is this true? Ps was gonna get a mail order tune within the next month or two.
    you need to have the EGR tuned out as well or it's going to throw codes and hang shit on you...

  3. #3
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    removing either of those shouldn't cause your problems unless they were removed improperly. Sounds like you didn't seal something up good when you removed them. What did you use to plug the manifolds and what did you use to plug the intake? What year is your f-body? Some of those air systems run into a T connector and you have to plug a line there.

  4. #4
    Senior Member bluehawk2000's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Hickory, NC
    Age
    28
    Posts
    1,492

    midnight blue
    2000 trans am

    mail in order tune!!

  5. #5
    Member 28Marcos's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    SATX
    Age
    34
    Posts
    375

    Pewter
    99 Z/28

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    removing either of those shouldn't cause your problems unless they were removed improperly. Sounds like you didn't seal something up good when you removed them. What did you use to plug the manifolds and what did you use to plug the intake? What year is your f-body? Some of those air systems run into a T connector and you have to plug a line there.
    I used a 1 3/8th freeze plug, and two breathers one on each valve cover fitment great on both, capped off throttle body where pvc went, 3 block off plates 1 on driver header, 2 on passenger header. Year 1999

    not sure what you about the t connector part, could you explain a little bit more please?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: What is causing this?
    By kenro23 in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 11-22-2011, 10:37 PM
  2. Help: Anyone know what is causing this?
    By Arrison24 in forum General Help
    Replies: 15
    Last Post: 09-03-2010, 06:14 PM
  3. Question: what would be causing my headlight to do this?
    By dbrichrider33333 in forum Firebird / WS6
    Replies: 17
    Last Post: 05-27-2010, 12:02 AM
  4. Question: got the computer back and issues
    By breathnitrous in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 05-02-2010, 04:11 PM
  5. Question: Computer/harness issues
    By Julius in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 04-28-2010, 12:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •