Results 1 to 11 of 11

Need help with my Diablo (please help)

This is a discussion on Need help with my Diablo (please help) within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; I just put my Pacesetters long tube in, and its still throwing the bank2 sensor no activity code, Ive already ...

  1. #1
    Member ledesma54's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston
    Posts
    365

    Red
    04 GTO

    Need help with my Diablo (please help)

    I just put my Pacesetters long tube in, and its still throwing the bank2 sensor no activity code, Ive already turn off the o2 sensor and the cot (but do i turn the sensor off in the cot option or do i just move the cot temp all the way to the right to turn it off) also iam not getting no long term fuel data when i run the real time data. Has anyone had this problem.

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    what do you mean you "turned off the O2 sensor"? You turned the code off? It's been a while since I've had my predator and I forget what the options were. cot is "cat overtemp protection". It adds fuel to keep the cats cool. I don't remember how to turn that off with the predator. I'm assuming you no longer have cats right? Turning that off with cats will kill cats if you still have them.

  3. #3
    Member ledesma54's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston
    Posts
    365

    Red
    04 GTO

    Ya don't have cats, i have the mid pipes with a pair off one chamber flow-masters, but the weird thing to me is that iam not getting any readings on real time data for my long term so iam thinking iam running lean because iam getting like 13 mpg. I have a cold air intake, lt headers, diablo tune, a bigger maf sensor, and one chamber flows so i should be getting better gas mileage then that.

  4. #4
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    what's the actual code you're throwing? It almost sounds to me like you have something hooked up wrong or a burned wire or something. With those mods you really shouldn't have much problems other than the tune being a little off. I'm also not a fan of swapping out the MAF sensor unless you get tuned for it. What maf is it?

  5. #5
    Member ledesma54's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston
    Posts
    365

    Red
    04 GTO

    Ya iam leaning to a burnt wire but i put electrical tape on the wires and the tap isn't burnt, the maf i got is from slp i haven't had any trouble from it sense i found a tune for it. Iam lost the wires are in tight so i don't know. Thanks for the help

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    Did you make your own extensions or did you buy premade extensions? If you made your own did you solder them or just tape them up? Might be a bad connection there.

  7. #7
    Member ledesma54's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston
    Posts
    365

    Red
    04 GTO

    ya i cut the wire but i clamped both end so there tight and i did it on both the other headers to and its not throwing a code. Also i think iam lean iam getting 14 mpg, and also when i hook up the diablo to get live data it doesn't give me any numbers for the long and short term fuel is it because i don't have cats or is something wrong.

  8. #8
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    14 mpg means you'd be rich. I would recheck those extensions. Sounds like you possibly have a bad connection or a crossed wire or something. Since you said you were getting a bank 2 code I would assume that's a B2S1 code so look at the passenger side O2 wiring.

  9. #9
    TunedbyFrost.com Tuner Frost's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Richmond VA
    Posts
    2,415

    LS1.com Sponsor
    GM Tuner

    Quote Originally Posted by ledesma54 View Post
    ya i cut the wire but i clamped both end so there tight and i did it on both the other headers to and its not throwing a code. Also i think iam lean iam getting 14 mpg, and also when i hook up the diablo to get live data it doesn't give me any numbers for the long and short term fuel is it because i don't have cats or is something wrong.

    Use extensions; I've never seen a "user extended" cable that worked right. You are dealing with <1VDC here, ANY resistance AT ALL in your joints will ruin the signal back and likely keep the car in OL (as is being described by no stfts).

  10. #10
    Nitrous Tuner LS2Tuner's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    WestCoast AZ-CALI
    Posts
    4,763

    Silver
    05 Goat SMASHED

    Quote Originally Posted by Frost View Post
    Use extensions; I've never seen a "user extended" cable that worked right. You are dealing with <1VDC here, ANY resistance AT ALL in your joints will ruin the signal back and likely keep the car in OL (as is being described by no stfts).
    Don't be afraid of the bottle!!! Be afraid of your tune!!!

  11. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Toms River NJ
    Age
    41
    Posts
    28
    +2 those 02 wires are stainless steel, using reg wire to make extentions will screw up they're electricial signal. buy 02 extentions....

    oh and get rid of that slp maf and put a stock one back in. the aftermarket mafs will work against you when tuning unless you upgraded to a factory style 85mm

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. diablo III
    By Spaz in forum Computers / Gaming
    Replies: 10
    Last Post: 05-17-2012, 02:19 PM
  2. On the diablo
    By ledesma54 in forum Computer & Tuning
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2008, 06:16 PM
  3. diablo ??
    By itsfess in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 05-18-2008, 06:02 PM
  4. On The Diablo
    By ledesma54 in forum Computer & Tuning
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2008, 07:23 AM
  5. on the diablo
    By ledesma54 in forum Texas Members
    Replies: 0
    Last Post: 04-06-2008, 06:20 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •