Results 1 to 5 of 5

Idle relearn issues

This is a discussion on Idle relearn issues within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys,, need help 1 more time. As i posted before , i finished my head/cam/lt install. I to adjust ...

  1. #1
    Member ksupersport02's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Villa Rica, Georgia
    Posts
    105

    RED
    2002 SS Camaro LE

    Idle relearn issues

    Hey guys,, need help 1 more time. As i posted before , i finished my head/cam/lt install. I to adjust the TB screw 1/2 turn to make it idle around 800-900 rpm. I sent my CPU off to have a tune put on it till i can get to the dyno. Well i got my CPU back. When it first idled it started right up and went to 1000 rpm, and idled there great. I went and drove it and slowly the RPM started falling back to 800-900 everytime i engaged the clutch, or would try to bottom out and die. So i adjusted the screw again. Again it worked for about 5 min,, then dropped back down again.. WTF.. I keep hearing about the Idle relearn, but mine keeps going back.. How do i correct this. When it idles around 1000-1100, i dont get the dropping out when i engage the clutch and come to a stop. As soon as it goes back to around 900 this starts happening again. The idle was supposedly set for my CAM... HELP!
    Last edited by ksupersport02; 05-23-2008 at 06:54 AM. Reason: Title

  2. #2
    Member ksupersport02's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Villa Rica, Georgia
    Posts
    105

    RED
    2002 SS Camaro LE

    Hey i forgot to mention, that even after the tune,, I still smell like gas when i get out of my car.. Running serioulsy rich.. WTF
    Kenny D
    2002 SS LE #2505

  3. #3
    Your dealership guy konigandy6's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Romeo, MI
    Posts
    6,557

    Velocity Yellow
    2008 Corvette Z06

    Bump for ya!

  4. #4
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    it's just an airflow issue and you can't really cover all the bases with the set screw. It needs hands on tuning and the idle air tables need nailed down. The short answer is to take the car to someone that can tune it with it sitting in front of them.

  5. #5
    Member ksupersport02's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Villa Rica, Georgia
    Posts
    105

    RED
    2002 SS Camaro LE

    THanks ORION

    Yeah found a guy local thats has HP Tuners, I am getting with him on Wed. to hopefully sort this last bug out.. Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. idle issues... idle high. unplugged tps runs good?
    By okiels1 in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 12-31-2016, 04:36 AM
  2. ws6 idle issues
    By 1998 T/A in forum Firebird / WS6
    Replies: 11
    Last Post: 05-07-2015, 06:23 PM
  3. idle issues
    By snellcustoms in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 08-11-2008, 02:57 PM
  4. Help: Ls6 in, idle issues
    By DemonSpeed in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 06-26-2008, 02:04 PM
  5. Still having idle issues!!!
    By wc00ac in forum LT1
    Replies: 10
    Last Post: 08-14-2005, 07:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •