Results 1 to 7 of 7

How does the tuner work on the ecu

This is a discussion on How does the tuner work on the ecu within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys new here and I'm a Ford guy whomnjust got a new gto. Seems as if I have a ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    fort myers florida
    Posts
    132

    How does the tuner work on the ecu

    Hey guys new here and I'm a Ford guy whomnjust got a new gto. Seems as if I have a locked ecu by my previous tuner who wants a lot of money to unlock it.

    Can a predator tuner work on an ls1 car with a 6.0 motor? Which would I want an ls2 or ls1 tuner?

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    who was the tuner? If it was a reputable tuner you would be taking a step backwards by going to a predator most likely. The tuner required would depend on what pcm the car has in it...whether it's an ls1 or ls2 pcm.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    fort myers florida
    Posts
    132
    Slowhawk did it. I wanted to use the tunernto have my new guy write a code for the predator

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  4. #4
    Junior Member 06MonteSS's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    CT
    Posts
    84

    Laser Blue Metallic
    2006 Monte Carlo SS

    are you sure it's locked?? how do you know it's locked? Slowhawk does not lock his tuning at all... now, if a custom hptuners/eflive OS was used for the tune, then no, you won't be able to use anything different on it like the predator, since it's not a stock GM OS... you would have to use the same software that was previously used in order to re-tune it...
    Last edited by 06MonteSS; 05-29-2012 at 08:36 AM.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    fort myers florida
    Posts
    132
    Its hp tuners so I know it is locked right? I'm going to call him and see. I'd like Justin at gulf coast motor sports retune it

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  6. #6
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    just because it was done with hptuners doesn't mean it's locked...... my advice would be to do some reading before you make any decisions. If it's already tuned and you're not adding mods you're not going to gain much , if any, horsepower by getting a retune.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    fort myers florida
    Posts
    132
    It was a break in tune for the motor. Its very very weak of a tune

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is recall work warranty work?
    By RealLiveMD in forum Almost Anything Goes
    Replies: 19
    Last Post: 04-30-2010, 06:20 PM
  2. sct tuner
    By ALEX GUTIERREZ in forum GTO
    Replies: 3
    Last Post: 10-21-2008, 01:45 PM
  3. anyone else work a shitty shift at work
    By issues in forum Almost Anything Goes
    Replies: 37
    Last Post: 08-18-2008, 02:17 PM
  4. cranecams tuner and Predator Tuner???
    By jakef777 in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2007, 07:41 PM
  5. Diablo sport tuner or hypertech tuner.........
    By clg82 in forum Firebird / WS6
    Replies: 12
    Last Post: 04-21-2007, 10:29 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •