Results 1 to 9 of 9

efiLive AutoVE Tuning on LS1 t/turbo

This is a discussion on efiLive AutoVE Tuning on LS1 t/turbo within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; With the MAF settings according to the AutoVE tutorial from EFILive, can't I leave the MAF plugged in and use ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    6

    Electron Blue
    2002 Corvette Coupe

    efiLive AutoVE Tuning on LS1 t/turbo

    With the MAF settings according to the AutoVE tutorial from EFILive, can't I leave the MAF plugged in and use the IAT from the MAF?

    Thanks,
    Lonnie

  2. #2
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    I think you should be fine as long as you set the maf fail freq to 0 so it doesnt use the MAF. Unplugging it is just another precaution to ensure the computer isnt using the MAF.
    Nino

  3. #3
    Mrs.'s Boobies
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    North Hollywood, Ca
    Age
    44
    Posts
    197

    Onyx Black
    2001 Camaro SS

    Since you have a Corvette (trucks are similar), you IAT is in the MAF ... so as Nino said, just set the fail frequency to zero and you should be good.
    George P. Lara
    Mine 2001 Camaro SS #0391: FQuick Garage
    Mrs.'s 2002 Camaro SS #7072: FQuick Garage

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    6

    Electron Blue
    2002 Corvette Coupe

    This is interesting, cause the EFI Custom OS tutorial says to set the following:

    Set the Engine Diagnostics->Engine Diagnostics->MAF->
    {C2901} MAF High Frequency Fail 1: 1Hz
    {C2902} MAF High Frequency Fail 2: 1Hz If calibration {C2902} is not available in the operating system using, then ignore this step.
    {C2903} MAF High Frequency Fail Limit: 1
    {C2907} MAF Test Min Engine Speed: 300 RPM
    {C2908} MAF Test Min Run Time: 0.1 seconds

    According to the tutorial, setting these tables will prevent the PCM from reading the MAF signals.

    Have I missed something?

    Lonnie

  5. #5
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    that may very well be. neither george nor myself use efi to tune. we use tuners so i couldnt tell you for certain. Setting it to 0 regardless should still revert to SD. i would think that putting a 1 in there would leave a chance for something to be picked up from the maf. IMO

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    6

    Electron Blue
    2002 Corvette Coupe

    Yes, I am planning to leave the MIL indicators on so I can see if it throws the right codes to indicate it is in SD.

    Thanks,
    Lonnie

  7. #7
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    do u have their custom OS?

  8. #8
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    Quote Originally Posted by lplott
    Yes, I am planning to leave the MIL indicators on so I can see if it throws the right codes to indicate it is in SD.

    Thanks,
    Lonnie
    that or if your not logging too many pids, you could just log your maf freq and see if its picking anything up

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado Springs, CO
    Posts
    6

    Electron Blue
    2002 Corvette Coupe

    I haven't installed it yet, every time I get some time off, it snows here in Colorado and I can't get it on the road to do the data logging I need to do.

    Another month and this white $hi! will be gone for a few months...

    Had four days off this last weekend, spent 3 in bed with food poisoning. That was fun.

    Thanks again for the help.

    Lonnie

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HpTuners tune locks out EFILive tuning?
    By Cutlass in forum Computer & Tuning
    Replies: 6
    Last Post: 08-16-2010, 09:27 AM
  2. Home Tuning EFIlive v2
    By ls1hoon in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 08-10-2007, 08:27 PM
  3. sts turbo tuning
    By aquickfive0 in forum Computer & Tuning
    Replies: 15
    Last Post: 04-18-2006, 02:36 PM
  4. sts turbo tuning, help
    By aquickfive0 in forum Forced Induction
    Replies: 0
    Last Post: 04-12-2006, 07:39 AM
  5. efiLive AutoVE Tuning on LS1 t/turbo
    By lplott in forum Forced Induction
    Replies: 2
    Last Post: 03-15-2006, 03:17 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •