Results 1 to 3 of 3

Connection problem to 02 Camaro with HPtuners

This is a discussion on Connection problem to 02 Camaro with HPtuners within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have recently installed a 416 into my 02 Camaro. I have previously been able to scan and pull the ...

  1. #1
    Senior Member Bottesini's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Denton, Texas soon Lafayette, Louisiana
    Posts
    2,955

    Blue
    2002 Z28 Camaro M6

    Connection problem to 02 Camaro with HPtuners

    I have recently installed a 416 into my 02 Camaro.

    I have previously been able to scan and pull the tune from the car.

    However, when I tried to flash a new tune into the car and was connect first through the scanner the attached error has occurred


    In addition, the fuel pump does not turn on and there is no indication of fuel level.

    So far I have tried the following troubleshooting:

    Checked all of the fuses and relays (included the ones inside the engine bay).

    Used a handheld OBDII scanner to successfully read any codes (none recorded).

    Read another vehicle with the same laptop and MPVI with success.

    Power is going to the fuel pump plug (large grey wire).

    Appreciate any help or further trouble shooting advice.

  2. #2
    Senior Member Bottesini's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Denton, Texas soon Lafayette, Louisiana
    Posts
    2,955

    Blue
    2002 Z28 Camaro M6

    Quick update, with my handheld diagnosis unit the fuel pump immediately kicked on and I was even able to get the motor to fire.

    However, when I still got the same error when I tried to connect with HPtuners.

    Could this be a ground issue that is bypassed by a handheld ?

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,285

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Certainly could be. Are you running the stock engine harness?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. connection problem....
    By 0rion in forum Computers / Gaming
    Replies: 13
    Last Post: 12-14-2012, 08:32 PM
  2. Anyone know what this connection is for?
    By rickSS in forum Stereo and Electronics
    Replies: 7
    Last Post: 03-16-2012, 11:53 AM
  3. HPTuners Pro
    By 99bta6 in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 0
    Last Post: 03-18-2010, 03:16 PM
  4. hptuners connection issue....
    By 0rion in forum Computer & Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2008, 10:32 AM
  5. LM 1 connection ?
    By SS SLP2 in forum Texas Members
    Replies: 0
    Last Post: 08-05-2007, 07:40 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •