Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 121

codes on my t.a. what do they mean?

This is a discussion on codes on my t.a. what do they mean? within the Computer & Tuning forums, part of the LSx Technical Help Section category; i have a bunch of codes coming up on my ls1 t.a. i was jw what they mean and how ...

  1. #1
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    codes on my t.a. what do they mean?

    i have a bunch of codes coming up on my ls1 t.a. i was jw what they mean and how to fix it
    1. p0123
    2. p0140
    3. p0160
    4. p0327
    5. p0507
    6. p1121

  2. #2
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    We have a code list stickied for reference: Sticky....maybe!!

  3. #3
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Beat me to it.

  4. #4
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    Quote Originally Posted by Knight View Post
    Beat me to it.

    Has happened to me more times than I can count. Looks like a lot going on there -- engine sensor fuse? Wiring issue?

  5. #5
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    I was thinking the same. Odd codes to show up all at one time.

  6. #6
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    they have been on there since i bought it i had the knock sensor replaced at the dealer... and when i tuned it i told it the egr was off and its still throwing the ses light on too. you think its wiring? is there a way to check it?

  7. #7
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    1. p0123 Throttle Position Sensor Circuit High Voltage
    2. p0140 HO2S Circuit Insufficient Activity Bank 1 Sensor 2
    3. p0160 HO2S Circuit Insufficient Activity Bank 2 Sensor 2
    4. p0327 Knock Sensor 1 Circuit Low Input (Bank1)
    5. p0507 Idle Control System RPM Higher Than Expected
    6. p1121 tps high voltage

    p0123 Throttle Position Sensor Circuit High Voltage, p0507 Idle Control System RPM Higher Than Expected, and p1121 tps high voltage...is your throttle body ported, aftermarket or otherwise tampered with?

    p0507 Idle Control System RPM Higher Than Expected...could also be a vacuum leak. Check the PCV hoses.

    p0140 HO2S Circuit Insufficient Activity Bank 1 Sensor 2 and p0160 HO2S Circuit Insufficient Activity Bank 2 Sensor 2...is the exhaust modified?

  8. #8
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    well the throttle body looks after market i have never seen a painted shiny charcoal stock one before. and the exhaust is 3" longtubes with no cats and a cut out but im pretty sure that code was on before i changed them from stock but it has always had the cut out

  9. #9
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Ok. Well a TB that opens too far can cause those TP High voltage codes. There are other things that can also cause those codes. And a misadjusted TB or botched TB porting can cause the high idle.
    Also an exhaust with no cats will cause those O2 sensor codes.

  10. #10
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    im pretty sure though that code was on before i took off the cats

  11. #11
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    Quote Originally Posted by mikey gavin View Post
    im pretty sure though that code was on before i took off the cats
    either way....those are rear O2 codes and won't effect performance. Your rear O2's may be shot but without cats you don't need them anyhow.

  12. #12
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    can you post a picture of the TB opening? Should be able to tell from that if it's been ported. Most will epoxy the IAC ports leaving only a straw sized hole there. 1-5-6 could all be related too....could be as simple as a bad tps. You could also have a couple things going on like cutlass said and have a vacuum leak combined with either a bad port job or bad tps.

  13. #13
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    idk how to post them on here

  14. #14
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    you can set up a free account at photobucket.com. You just upload the pics to there and paste the link into here.

  15. #15
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,






  16. #16
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    yep....that's ported. Is that a gap at the top of the blade when it's closed or is that just the way the picture came out?

  17. #17
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    thats just the shadow of it. So you think its good or what?

  18. #18
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    it's hard to really judge much as to the quality of the port job from a picture but it looks like whoever did it probably knew what they were doing. The patch for the IAC port doesn't look like Shaner's but it's similar and the polish doesn't look as good. What mods does the car have? That TB hole looks a little large vs the stock hole to me.....once again....I'm going by a picture but that looks like it's been drilled out some like for a cammed car.
    Start with the easy stuff first though. Have you checked the pcv hose where it turns to go into the intake for cracks? They like to crack on the backside of that bend. I still don't think that's going to be your issue though......it really sounds TB related to me. What's your idle like? What rpm does the car idle at?

  19. #19
    Member mikey gavin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bruce
    Posts
    214

    bright red
    1998 formula trans am m6,

    sometimes it idles good and at 800 and sometimes its up and down from 800 to 1300. that pcv hose the one that goes from the tb i see its all taped up. i dont think its cammed it doesnt sound cammed. as far as i know slp cold air, the tb, smooth bellow, 1 1/3 headers to a 3" y, and cut out, msd wires, ngk plugs, and a short throw, egr delete..as far as i know.

  20. #20
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by mikey gavin View Post
    as far as i know slp cold air, the tb, smooth bellow, 1 1/3 headers to a 3" y, and cut out, msd wires, ngk plugs, and a short throw, egr delete..as far as i know.
    And it looks like it has the LS6 intake manifold.
    And I agree with 0rion. Looks like a decently ported stock TB. It even has the bump stop mod which if its not done properly can cause the TPS high voltage codes.

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. what do these codes mean
    By jb007 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 05-19-2010, 07:32 PM
  2. codes
    By camaro00ss in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 03-31-2008, 11:14 AM
  3. no RPO codes
    By deepblackz in forum Camaro / SS
    Replies: 4
    Last Post: 11-06-2007, 08:56 AM
  4. What do these codes mean. PLEASE HELP
    By ram air ws6 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-23-2007, 06:34 PM
  5. New and I need some help with SES codes.
    By mczerwonka in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 01-28-2007, 08:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •