Results 1 to 8 of 8

Weird Vibration at deceleration

This is a discussion on Weird Vibration at deceleration within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; ive been trying to diagnose this vibration ive had since my clutch install. it happens the most when decelerating from ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    bay area
    Age
    33
    Posts
    197

    NBM
    1999 Hardtop Z28

    Weird Vibration at deceleration

    ive been trying to diagnose this vibration ive had since my clutch install. it happens the most when decelerating from 60+mph. feels like its coming from right under the shifter, but the shifter isnt shaking that bad. i also put in a poly trans mount, but its been about 1500miles, so i woulda thought it was broken in...any ideas?

  2. #2
    Sarge for AAG Emperor hutch1999's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    IL
    Posts
    3,779

    06 HD Softail
    1998 Trans Am m6

    have you had your tire balanced lately?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    bay area
    Age
    33
    Posts
    197

    NBM
    1999 Hardtop Z28

    Quote Originally Posted by hutch1999 View Post
    have you had your tire balanced lately?
    first thing i checked. tire pressure, made sure the mount was bolted tight, took out the driveshaft, couldnt find anything major looking wrong with it....im stumped lol

  4. #4
    Senior Member 01ws6er's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    The 717
    Age
    30
    Posts
    2,471

    Red
    2001 Trash Can

    Quote Originally Posted by Loudz28 View Post
    first thing i checked. tire pressure, made sure the mount was bolted tight, took out the driveshaft, couldnt find anything major looking wrong with it....im stumped lol
    Already took out the driveshaft? Shouldn't be that hard to take it out again and get it balanced lol. Did you make sure you put your driveshaft in the exact same way as you took it out (when you did the clutch) because that could cause vibration (due to it getting torqued on for all those miles before you took it out) and when you replace it a different way, it will be out of balance. Did it in a truck of mine when I did the clutch. The fucker fell out on the road and shattered the back of the shaft.

    If you did something when you installed the clutch, i.e: put stress on the new clutch disk/ plate when sliding in the tranny, that could cause a problem as well, but I think that would result in slippage more so than vibration.

  5. #5
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    bay area
    Age
    33
    Posts
    197

    NBM
    1999 Hardtop Z28

    hmmm i had aamco due the clutch, i kno i kno bad choice. ive heard it before and im on my 2nd clutch with them. im starting to think that they just fucked up in the installation. again.

  6. #6
    Internet Tough Guy Fury_786's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Oregon
    Age
    31
    Posts
    698

    Sinister, SixGun
    2001 SS, 2002 L36 M5

    are your wheels strait? one or more may be warped. i had that happen to mine, and it did the exact same thing.

    however, poly trans mounts, especially when you have some good LCA's, tend to make everything vibrate like hell.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    bay area
    Age
    33
    Posts
    197

    NBM
    1999 Hardtop Z28

    Quote Originally Posted by Fury_786 View Post
    are your wheels strait? one or more may be warped. i had that happen to mine, and it did the exact same thing.

    however, poly trans mounts, especially when you have some good LCA's, tend to make everything vibrate like hell.
    straight u mean not bent? or alignment?

  8. #8
    Internet Tough Guy Fury_786's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Oregon
    Age
    31
    Posts
    698

    Sinister, SixGun
    2001 SS, 2002 L36 M5

    not bent some people call it warped.

    its really easy to do to an alum wheel.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird vibration
    By kmassner in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 10-21-2012, 11:08 AM
  2. Help: weird vibration when the t/a is warming up
    By ggino85 in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 07-24-2008, 12:30 PM
  3. Smoke on deceleration; why?
    By Sam-SS in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 10-10-2007, 02:09 AM
  4. Really bad rattling sound upon deceleration.
    By zratedss in forum External Engine
    Replies: 16
    Last Post: 09-28-2007, 01:42 AM
  5. Weird Vibration
    By pontiac_god in forum Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 09-05-2006, 06:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •