Results 1 to 17 of 17

Urethane tranny and torque arm mounts. Vibration?

This is a discussion on Urethane tranny and torque arm mounts. Vibration? within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey guys just got done with my clutch install. I did a Monster Level 3 w/ chromoly flywheel and I ...

  1. #1
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    Urethane tranny and torque arm mounts. Vibration?

    Hey guys just got done with my clutch install. I did a Monster Level 3 w/ chromoly flywheel and I replaced the tranny and torque arm mounts with Urethane as both stock mounts were shot. I now have a pretty pronouced vibration. Is this normal with the urethane parts or do I have another issue? The clutch seems to be working awesome.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    harrisburg pa.
    Age
    61
    Posts
    868

    black
    02 vette vert

    Quote Originally Posted by yellowv View Post
    Hey guys just got done with my clutch install. I did a Monster Level 3 w/ chromoly flywheel and I replaced the tranny and torque arm mounts with Urethane as both stock mounts were shot. I now have a pretty pronouced vibration. Is this normal with the urethane parts or do I have another issue? The clutch seems to be working awesome.
    from what ive seen thats normal. but, you need to do the motor mounts too. soft motor mounts+stiff trans. mount=something broke.

  3. #3
    I don't sell out! blackSS01's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    5,558

    Black
    2001 Camaro SS M6

    Where did you buy the mounts at, also would like to know where to get urethane motor mounts too if anyone knows.
    ┌∩┐(◕_◕)┌∩┐

    Man: The Mods you are fighting,
    they are the biggest Men I have ever seen. I
    wouldn't want to fight them!

    Me: That is why no one will remember your name!

  4. #4
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    Quote Originally Posted by blackSS01 View Post
    Where did you buy the mounts at, also would like to know where to get urethane motor mounts too if anyone knows.
    byunspeed

  5. #5
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    Quote Originally Posted by dklowrider View Post
    from what ive seen thats normal. but, you need to do the motor mounts too. soft motor mounts+stiff trans. mount=something broke.

    Thanks.

  6. #6
    I don't sell out! blackSS01's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    5,558

    Black
    2001 Camaro SS M6

    Quote Originally Posted by yellowv View Post
    byunspeed
    Thank you very much sir

  7. #7
    I don't sell out! blackSS01's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    5,558

    Black
    2001 Camaro SS M6

    That site rocks..... would have saved almost $100 dollars on my exhaust

  8. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    harrisburg pa.
    Age
    61
    Posts
    868

    black
    02 vette vert

    Quote Originally Posted by dklowrider View Post
    from what ive seen thats normal. but, you need to do the motor mounts too. soft motor mounts+stiff trans. mount=something broke.
    i didnt mean this to sound like you broke something, i meant you will or could likely break something.

  9. #9
    SS#430 1 of 74 7camaro7's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,754

    Pewter
    02SS6spd VERT!

    I have stock motor mounts/poly tranny and tq arm mount and I had vibes probably 1 day. After that it went away and my car continues to feel solid. I put all that on last year and nothing's broken. I suggest the op allowing the parts to break in.

  10. #10
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    Quote Originally Posted by 7camaro7 View Post
    I have stock motor mounts/poly tranny and tq arm mount and I had vibes probably 1 day. After that it went away and my car continues to feel solid. I put all that on last year and nothing's broken. I suggest the op allowing the parts to break in.
    Yeah I figured the stiffness would lessen with time.

  11. #11
    SS#430 1 of 74 7camaro7's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,754

    Pewter
    02SS6spd VERT!

    Quote Originally Posted by yellowv View Post
    Yeah I figured the stiffness would lessen with time.
    just take it easy on your car for about 1 tank of gas.

  12. #12
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    I'll go two tanks. Got to break the clutch in.

  13. #13
    Member Blue28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ca.
    Posts
    769

    Navy Blue
    1999 Camaro Z28

    Did you get a E.S. or Prothane poly trans mount?

  14. #14
    Formulatastic yellowv's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    S. Florida
    Age
    39
    Posts
    1,271

    Red
    98 Formula /93 Z28

    Prothane for the tranny and ES for the torque arm

  15. #15
    Member Blue28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ca.
    Posts
    769

    Navy Blue
    1999 Camaro Z28

    If you had the E.S.trans mount you could cut or grind down the 2 pre-load bumps and eliminate most of the vibration. I've ran mine that way for a good 7 yrs. There's still a little more vibration then stock , but it's very mild.

  16. #16
    SS#430 1 of 74 7camaro7's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    1,754

    Pewter
    02SS6spd VERT!

    mine feels like stock too, but tighter. no extra vibes at all.

  17. #17
    I don't sell out! blackSS01's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    5,558

    Black
    2001 Camaro SS M6

    I believe I will get the motor and tranny mounts at once since its only $75 dollars. I called a stealership and for the tranny mount alone (ACDelco/stock replacement) was $110 dollars Wait til I get my K-Member

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Auto tranny Mounts?
    By 89RS&98Z28 in forum Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 05-11-2012, 09:16 AM
  2. Help: Tranny Rattle/ Vibration
    By Cobra Killer in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 04-19-2010, 04:31 PM
  3. Vibration with poly motor mounts and cam?
    By Huskerz1 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 06-12-2007, 11:59 AM
  4. HELP polly tranny mount vibration
    By vecaj in forum Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 11-07-2006, 09:39 PM
  5. Clunk Sound Tranny Mounts/
    By chvydav99 in forum Automatic Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 08-28-2006, 02:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •