Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 52

something is going any ideas?

This is a discussion on something is going any ideas? within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; something is crapping out on my car but i dont know what it might be. from the sound and feel ...

  1. #1
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    something is going any ideas?

    something is crapping out on my car but i dont know what it might be. from the sound and feel of it i think it might be something in the drivetrain. whenever i hit it hard theres a popping/clunking sound. not sure where it might be coming from. but the car feels like its lost its balls. its doesnt launch like it used to, instead if feels like something isnt catching to use the power. the tires dont even wanna chirp anymore when i floor it from a stop. i was thinking it was rear end or something. any ideas?

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,520

    98 Formula
    06 duramax

    where does the sound come from? Sounds like you're describing a broken tranny mount which will bang against the floor of the car.

  3. #3
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    somewhere under the car i dunno if its more the the front or if its in the rear. its not something banging against the floor its like it the power isnt getting where it should be

  4. #4
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Is your car an a4 or an m6? Does the RPM flutter like the engine is trying and getting a resistance or increase steady? Need to narrow this down a little.
    It's not how fast you can go. It's how fast you can get there.

    Follow us at www.facebook.com/RGCustoms

  5. #5
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    its an a4 the rpms seem to stay steady. its when i give it some extra gas when this happens usually either right from the go or while im driving slow around 20 and then give it gas itll do it again around 2500 to 3000 rpm. its like a pop clunk sound i dont know wat other way to describe it. like a backfire with a clunk to it. and like i said the car doesnt wanna spin the tires off the line anymore
    2002 z28-slp cai, slp loudmouth, slp tuned headers, slp 85 mm MAF, slp high flow cats, 3" y-pipe and collectors
    331.6 rwhp/356.9 rwtq

  6. #6
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Sounds like maybe a misfire problem if it's backfiring. Changed your plugs/wires/coils lately? Could possibly be and issue with fuel injectors to. Maybe run some cleaner through the system. If you could post some vid it might help.

  7. #7
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    happened again tonight it was like 4 pops in a row, now im leaning towards a backfire or a misfire. wat can be probable causes?

  8. #8
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Lightbulb

    Quote Originally Posted by slpdablueZ28 View Post
    its an a4 the rpms seem to stay steady. its when i give it some extra gas when this happens usually either right from the go or while im driving slow around 20 and then give it gas itll do it again around 2500 to 3000 rpm. its like a pop clunk sound i dont know wat other way to describe it. like a backfire with a clunk to it. and like i said the car doesnt wanna spin the tires off the line anymore
    Cat/s.....imho
    :\Users\Steven\Pictures\d6ftg5nh.gif


    Suggestion: If you are particularly irritated by another member's posting habits and are constantly fighting the urge to flame them, you can click on that person's profile, and select "Add to ignore list." This will make that person's posts invisible to you.

  9. #9
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Could be plugs, wires, coils. Possibly cats. I'd start with the plugs and wires first if you haven't done them yet. They're the cheapest way to start. If your not getting a SES light, probably not going to get any codes but you could try to pull some codes on the off chance it may throw one. Might even be an exhaust leak, check your exhaust to make sure everything is sealed up - but that usually won't result in a loss of power.

  10. #10
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    i havent done spark plugs and wires in over 2 years. ive had a code for a bad cat once but that was a while ago before this noise and i never got that code again. recently i got a code for the rear o2 sensor. would a dirty maf cause similar problems?

  11. #11
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    A dirty maf shouldn't cause backfiring. Wouldn't hurt to clean it though. Sounds like the car could use a good tune up with plugs and wires, and take care of the rear o2 sensor too. Might be a combination of things causing the symptoms your describing.

  12. #12
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    I have a thread from when my car's cat went south.. I used to get an intermitent rear o2 code too. Then one day my engine (I thought) sounded like it was comming apart.. When I removed the factory cat after having the code scanned I found that the grid like insides of my cat had actually split down the center.. Not saying that IS your trouble but could be.imho..

  13. #13
    2002 Arctic White T/A Ws6islife's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Houston , Texas
    Posts
    570

    Metallic Pewter
    2002 SLP Firehawk

    hey man whats wrong witht he south?? lol
    +1 on the tune up tho
    thats kinda scary in two year

  14. #14
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    everything been working fine on it the motor is still a baby under 60k on it. but yea i guess its time to give her a refresh, i havent really done much maintainance work on it. it just worked fine most of the time

  15. #15
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    i dont have factory cats though i got slp hiflow ones

  16. #16
    Member joedude02's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Goose Creek, SC
    Age
    36
    Posts
    349

    Victory Red
    2002 T/A WS6 A4

    Quote Originally Posted by slpdablueZ28 View Post
    i dont have factory cats though i got slp hiflow ones
    wonder if that's the problem?


  17. #17
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    Quote Originally Posted by joedude02 View Post
    wonder if that's the problem?

    theyve been on the car for well over a year now and im only now starting to have this odd problem. i really dont know how else to describe it. guess ill just have to start on a tune up

  18. #18
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Best place to start would be tuning it. Easiest and most likely source of problems. Like I said though it could be a combination of things, but hopefully the tune will take care of it. Keep us posted.

  19. #19
    Member slpdablueZ28's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    brooklyn
    Posts
    403

    blue
    2002 Camaro Z28

    the car has been tuned already so that wouldnt be the case. this noise has been a recent developement

  20. #20
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Misspoke- I meant tune up - you said the plugs/wires hadn't been changed in two years. Start there and work through the rest. If the problem continues let us know. If it changes at all let us know too, like I said it may be more than one thing as well.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ideas?
    By suede in forum Almost Anything Goes
    Replies: 49
    Last Post: 01-28-2010, 10:59 PM
  2. Ideas...
    By rajiv1998 in forum Almost Anything Goes
    Replies: 24
    Last Post: 12-18-2008, 12:04 PM
  3. im out of ideas
    By ice97ta in forum General Help
    Replies: 31
    Last Post: 07-14-2007, 08:43 PM
  4. Any ideas???
    By Z28_SS in forum Camaro / SS
    Replies: 2
    Last Post: 03-09-2007, 06:44 AM
  5. Any Ideas???
    By greatwhitess in forum Internal Engine
    Replies: 0
    Last Post: 07-03-2006, 01:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •