Results 1 to 5 of 5

Pulsating Noise after 9" Install

This is a discussion on Pulsating Noise after 9" Install within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; The new rear is in, and after a few hundred miles it starting making a pulsating noise. I hear it ...

  1. #1
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Pulsating Noise after 9" Install

    The new rear is in, and after a few hundred miles it starting making a pulsating noise.

    I hear it mainly when I am coming to a stop. And when its cold.

    2nd half of the vid was in reverse.
    Noise

    Don't know what it is.
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Does it seem like pulsates at the same rate as the tire revolutions?? It seems that way in the video but I can't see the tires spinning to tell for sure.

  3. #3
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Yes the same as the tires.

  4. #4
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,997

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    well that eliminates the driveshaft and pinion since they spin 3-4 times for every one revolution of the wheels.
    So that leaves the ring gear, side bearings, axles, brakes, and wheels as a possible noise source.

  5. #5
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,746

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    It was the ABS sensor. Pulled it out no more noise.

    I guess I need to space it up a bit.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Chassis/suspension "popping" noise
    By Whamhammer in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 07-23-2015, 07:18 PM
  2. Pulsating lights
    By JayTA98 in forum General Help
    Replies: 13
    Last Post: 06-09-2015, 08:31 PM
  3. QTP Longtube Header install questions"specific"
    By 9t8z28 in forum External Engine
    Replies: 12
    Last Post: 03-21-2007, 06:20 PM
  4. "Planetary gearset noise".. Ideas or suggestions?
    By emarkay in forum Automatic Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-2007, 06:59 PM
  5. Accelerating problem and "popping noise"
    By 94camm in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2005, 09:38 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •