Results 1 to 4 of 4

problems w/3.73s

This is a discussion on problems w/3.73s within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; i just had motive 3.73s installed and the master install kit w/ ta girdle.pulled away and had some issues.payed for ...

  1. #1
    Junior Member bad4ss's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    chicago
    Age
    36
    Posts
    82

    red
    2000 camaro ss

    problems w/3.73s

    i just had motive 3.73s installed and the master install kit w/ ta girdle.pulled away and had some issues.payed for a speedo calibration and shift points.cars an auto w/ tci superstreetfighter,shift kit.Already hearing little whinin and a big clunk when shift into 2nd.not normal?Also i think my speedo is off.curious to know if they even did the calibration.i think its off by 5mph over what it reads.stock gears idont know if they had 2.73s, or 3.23s but how would ur speedometer react if it wasnt calibrated.is the whinin normal and why is it clunking into 2nd.i'll go back there monday but any technical info would help

  2. #2
    Just me Y2KPewterSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Broken Arrow, OK
    Age
    42
    Posts
    23,353

    Pewter metallic
    2000 Camaro SS

    If they didn't correct your speedo, your speedometer will show that you are going faster than you actually are(if correction wasn't done, and your speedo says 65, you are actually going slower than that).

    We would have to know if you previously had 2:73s or 3:23s to know exactly how off your speedo is.
    CCW SP 500s 18x10 275/35 18x11 295/35
    SLP CME with GMMG style catback
    Painted manta stripe

    Quote Originally Posted by konigandy6 View Post
    I'd rather be bi than full homo!!!!

  3. #3
    Junior Member bad4ss's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    chicago
    Age
    36
    Posts
    82

    red
    2000 camaro ss

    what about the clunkin when shifted into 2nd andthe whinin even at 10mph and above. i think im going to make sure about the speedo first.im going to take it on the highway and drive along my friend.shell tell me how fast shes going so i know
    Last edited by bad4ss; 06-30-2007 at 11:13 AM.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    loyall ky
    Posts
    347

    black, and black
    04 M6

    speed

    try this link out, itll tell u what your car is supposed to run with the tranny and gears, http://www.f-body.org/gears/




    alos look in your glove box or drivers door for rpo codes
    GU2, GV1,GW5, GS1 2:73
    GU5 3:23

    MOST Likely youll have either a gu2 or a gu5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 97 LT1 problems
    By james78657 in forum LT1
    Replies: 18
    Last Post: 01-20-2012, 10:30 AM
  2. Help: 62.9i problems
    By trooperrunner in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2009, 04:08 PM
  3. problems with my 66 g.t.o. (help)
    By 05gtoautoX in forum GTO
    Replies: 6
    Last Post: 07-11-2006, 04:49 AM
  4. Site problems or my problems?
    By oneBADDz in forum Request and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: 04-03-2006, 07:26 PM
  5. A/C problems.
    By gnomee in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 03-14-2006, 07:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •