Results 1 to 9 of 9

Need help with a noise

This is a discussion on Need help with a noise within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey, looking for some advise I have a 00 ws6 6 speed with some upgrades i will list at the ...

  1. #1
    Junior Member slpws6ta's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    florida
    Posts
    52

    05 gto impulse blue
    00 WS6 custom paint

    Need help with a noise

    Hey, looking for some advise I have a 00 ws6 6 speed with some upgrades i will list at the end of the post. I am hearing a banging that a can feel in the floor. feels like the back half of the car. at first it felt like it was under my feet but motor and trans mount replacement didnt help. i've checked everything! i am an ase certified auto tech and work for a toyota dealer so its not like im clueless but this has me lost! any suggestions or someone with similar issues? please help!

    2000 ws6 ta m6 Slp lid, comp cam 224/224 .585 114 lsa, long tubes w/ ory,slp loudmouth, ls7 clutch, fidanza flywheel, umi double adjustable lower control arms pand hard and tunnel mounted torque arm, Mickey Thompson 26x11.5r17 et streets.

  2. #2
    The Bandit Wesman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    NJ
    Posts
    4,033

    SGM
    1998 Trans Am WS6

    Have you checked the torque arm mount that goes on the side of the trans?? Of that mount is worn/missing/broken, it will create the bang you are hearing.

    Also check your u-joints for any looseness/play.

  3. #3
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    I take it you didnt do much research on the tunnel mounted torque arm before you bought it and Wesman didnt read LOL. They have issues with "banging" and being overall very loud as hell. Also the ORY might be smacking the floor. Both are EXTREMELY common issues.

  4. #4
    Junior Member slpws6ta's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    florida
    Posts
    52

    05 gto impulse blue
    00 WS6 custom paint

    lol the ory maybe the cause but the torque arm was added after the noise started i knew that would make noise, the lower control arms are way worst though they are double adjustable with hiem joints im thinking maybe diff. it has a big cam so sometimes it surges and thats when its the worse

  5. #5
    Junior Member hvymtllvr's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    South Carolina
    Age
    48
    Posts
    8

    Black on Black
    2001 WS6

    I have a theory, Have you seen the neighbors cat lately??

  6. #6
    Junior Member BluBeaSSt's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Kansas City
    Posts
    30

    Navy Metallic Blue
    2002 Camaro SS

    Quote Originally Posted by Wesman View Post
    Have you checked the torque arm mount that goes on the side of the trans?? Of that mount is worn/missing/broken, it will create the bang you are hearing.

    Also check your u-joints for any looseness/play.
    Those are the first places I would check
    2002 Camaro SS #8054 I 9inch I 4.11 I LPE Lid I GMMG I Lot's O Suspension I TTIIs I MT ET Streets

  7. #7
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    Since you have a tunnel mounted torque arm it isnt mounted on the tranny, many with ORY problems switch to poly motor mounts and it cures that problem. u-joints.. definately replace them with lakewoods.

  8. #8
    Junior Member slpws6ta's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    florida
    Posts
    52

    05 gto impulse blue
    00 WS6 custom paint

    LOL if u joints or motor mounts were the problem i wouldn't have made a post. the car has all brand new prothane mounts and new u joints. thank you guys for taking the time to try to help though much appreciate

  9. #9
    Junior Member slpws6ta's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    florida
    Posts
    52

    05 gto impulse blue
    00 WS6 custom paint

    I figure ill just drive till whatever is making the noise breaks and falls out LOL then ill know what to replace. with the 26x11.50r17 Mickey Thompson et streets i just put on it shouldnt take long LOL

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LS1 noise?
    By rafael707 in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 06-28-2012, 08:58 PM
  2. noise
    By texas twister in forum Automatic Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2009, 05:44 PM
  3. '01 M6 Noise
    By T/Aboo in forum Manual Transmission
    Replies: 4
    Last Post: 10-09-2007, 05:49 AM
  4. Noise that I can't get rid of!!!!
    By SilentStriker07 in forum Suspension and Handling
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-2007, 08:58 AM
  5. Bad Noise.
    By csess in forum Firebird / WS6
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2007, 06:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •