Results 1 to 11 of 11

high pitched "clunk"

This is a discussion on high pitched "clunk" within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; Hey all. Happy thanksgiving! I have had this problem for some time now. The problem presents itself mostly when I ...

  1. #1
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    high pitched "clunk"

    Hey all. Happy thanksgiving! I have had this problem for some time now. The problem presents itself mostly when I am rolling (at any speed) and I push in the clutch I hear a clunk. It will also do it when I go over bumps or simply let off the throttle so the weight shifts forward. I was Thinking it was u-joints but everything felt tight. My 10 bolt does have a bad pinion leak, it drips on my garage floor and is spewed all over the underbody and torque arm. Could it be a bad pinion? Or broken torque arm? The weird thing is is that it does is 90% of the time while other times there is no noise at all. My suspension mods are poly trans mount, kenne bell sfc's, bmr lca's, bmr panhard, lowering springs.

  2. #2
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Another thing I should add: I get bad vibrations over 50mph.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    ardmore oklahoma
    Posts
    121

    yellow
    2004 pontiac gto

    sounds like bad u joints. if the diff was going out you would be hearing a whine. the seal is easy to change, and cheap to buy. but you will be buying a differential if you do not change the seal. keep it full of grease until you do...

  4. #4
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    It does whine at highway speeds. Is that normal? The previous owner had 4.10s installed then switched back to stock. Maybe gears were set up wrong? And I checked the driveline and it had no play. But I noticed a little play in the trans output shaft.....

  5. #5
    Former Mopar Man 2002ssslp's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Branchville, NJ
    Posts
    3,111

    Silver & Blue
    02 Camaro SS, 04 GTO

    Check you trans mount.
    My ride is a 2002 Camaro SS SLP #3296 with 30k, LTH, 3" Y, CME, Frost tune, K&N, ported TB, Blackwing lid, Bellows, MSD, Denso Iridium, and 85mm MAF, Bilsteins, Eibach springs, SLP strut brace, Adj. Panhard, TA Girdle, UMI, Pro 5.0, Nitto NT555
    My wife has a 2004 GTO with the rare SAP, 18" wheels, K&N Cold Air System, MSD, Ported TB, Frost tune, Denso Iridium, Flowmaster cat-back, 3200 Yank, 75k

  6. #6
    expensive tires az gt eater's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    phoenix
    Posts
    1,951

    white
    04 2500 4x4 crew cab

    Torque arm mount on the tailshaft. Sounds like the TA is slapping up when you let off the gas, or when you pull in the clutch. The mount could be loose, or shot. Same goes with the tranny mount the "other" Keith mentioned.

  7. #7
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Well I got under there and checked the trans mount. It looked pretty fatigued and I was able to bench press the trans about 1/2 an inch. I ordered a new mount anyways. But im still not convinced its the mount making noise. I guess ill have to take it into a shop and get it looked at :/ gah

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    ardmore oklahoma
    Posts
    121

    yellow
    2004 pontiac gto

    with the new rearend you could be hearing the slack between the gears and the rearend. i put in a 1000hp solid race drive shaft in my 04 gto and i get the clank also. never did with the stock one.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    ardmore oklahoma
    Posts
    121

    yellow
    2004 pontiac gto

    also i have the 6sp and i no my transmount is wore out. i am getting the whine like you. and i do know mine is the tranny mount. i will go back with a urithane mount when i replace mine.

  10. #10
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Im replacing my poly mount with an ac delco rubber mount. Just waiting for it to get through the mail. Ill update if that fixes it

  11. #11
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    Well i replaced the mount today. Clunking noise is still there. Im thinking u joints. There was some play in the drive shaft near the trans. I couldnt tell if it was the u joints or the output shaft itself moving but there definitely was play. If it were the trans shaft, wouldnt it be leaking fluid?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Will a "ghetto rigged" PCV system cause a high idle?
    By Lunatikgixxer in forum General Help
    Replies: 18
    Last Post: 08-05-2011, 03:25 PM
  2. 1977 Pontiac LeMans - "High Speed Pursuit" Of Happiness
    By Ed Blown Vert in forum Firebird / WS6
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2010, 06:40 PM
  3. Replies: 26
    Last Post: 03-02-2007, 08:45 AM
  4. 1995 Nissan Silva - High-End "Hybrid"
    By Ed Blown Vert in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 11-29-2006, 02:30 AM
  5. Trying to chase down a "clunk" sound
    By Warbird in forum Almost Anything Goes
    Replies: 6
    Last Post: 04-16-2006, 08:32 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •