Results 1 to 16 of 16

HELP polly tranny mount vibration

This is a discussion on HELP polly tranny mount vibration within the Drivetrain forums, part of the LSx Technical Help Section category; Well, this is my first post, im lookin for a little help. I have a 4A trans am with a ...

  1. #1
    Junior Member vecaj's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Hampton Roads
    Age
    31
    Posts
    18

    Black
    1995 Pontiac Trans AM

    HELP polly tranny mount vibration

    Well, this is my first post, im lookin for a little help. I have a 4A trans am with a cold air and jet chip. I broke my factory tranny mount, got it replaced, and broke the new one about 2 months later. I got the polly mount from thunderracing, and got it installed today. Now I have this midly bad vibration, expecially around 1800 rpm. The mechanic who put it in said because of the stiffer mount I can feel more vibration, but I dont know... it just doesnt feel right. I didnt throw a code, and it still drives alright, but I want to make sure that im not hurting my car, ya know? Should I replace both motor mounts? maybe my strong mount is putting more pressure on them? The thing I dont understand is it makes the vibration even if it isnt in gear and I rev it up. I dont know... help me out... im getting a tune up next oil change, maybe that will help some...
    thanks

    -Josh

  2. #2
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    the mechanic is correct. the stiffer poly mount will transmit more drivetrain vibration. one thing to take some of it away, is to remove the metal bar they say to put inbetween the mount and trans. next, would be to grind the two humps down flat.

  3. #3
    Junior Member vecaj's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Hampton Roads
    Age
    31
    Posts
    18

    Black
    1995 Pontiac Trans AM

    The polly mount makes it vibrate even when its not in gear, does that sound right?

  4. #4
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,748

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    From what I understand, poly will transfer alot of vibration. Which is why I replaced mine with with a stock mount.
    Black 1999 Blown Convertible A4
    Forged 383, ATI D-1SC
    NX MAF Kit | 222/226 .585 115
    AS Stage II 6.0L FI Heads
    Moser 9" | 3.70 | Wavetrac | 35 Spline | Vigilante 3600
    548.0 RWHP - 563.8 RWTQ - 10# - D1

    666.0 RWHP - 734.2 RWTQ - 125 Shot - P1

    Black 2009 Escalade Hybrid 4WD
    Black 2008 GMC Yukon Hybrid 4WD (Totaled)

    Black 2013 Chevy Volt (Gone)

  5. #5
    Member 02WS6dream's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    34
    Posts
    668

    08 Mustang GT/CS Blue
    2002 Trans Am WS6 traded

    Good to hear someone else is wondering about that! I also installed a poly mount about 2 weeks ago and have wondered why i am now experiencing vibration even when in park and revving. Thought maybe something else was broke, and could just feel the vibration it was causing because of the stiffer mount. Pretty annoying vibration rolling down the road too--especially at high speed. How do you keep from breaking your stock mount 'ed'??? Just replace it often???

  6. #6
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    yes, it transmits every little movement from the engine/drivetrain as well.

  7. #7
    Junior Member vecaj's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Hampton Roads
    Age
    31
    Posts
    18

    Black
    1995 Pontiac Trans AM

    so it wont hurt my drivetrain any, right?

  8. #8
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    no.

  9. #9
    Junior Member cruz3's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Pasco, WA
    Age
    46
    Posts
    34

    Red
    2002 Camaro Z28

    I had mega vibration when I changed to the poly. I had my driveshaft balanced and it isn't bad at all anymore. I would definitely recommend balancing if you haven't done it yet and/or if you have replaced the u joints.

  10. #10
    ND2SPD 02T/AWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Atkinson, NH
    Age
    30
    Posts
    34

    Pewter
    2002 Trans Am WS6

    if you're gonna have the polly tranny mount than you should get matching polly motor mounts if you don't you will get a bad vibrations due to having differnt mounts , however u will still get some vibration even if both are polly but its will be better on the car , don't mix and match mounts, stay consistent with what kind you use, i tried to change only my tranny mount and found this out the hard way

  11. #11
    Blown, Stroked, & Sprayed

    Ed Blown Vert's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    San Diego, Ca
    Posts
    50,748

    Black
    383 Procharged & N20 Vert

    Quote Originally Posted by 02T/AWS6 View Post
    if you're gonna have the polly tranny mount than you should get matching polly motor mounts if you don't you will get a bad vibrations due to having differnt mounts , however u will still get some vibration even if both are polly but its will be better on the car , don't mix and match mounts, stay consistent with what kind you use, i tried to change only my tranny mount and found this out the hard way
    I actually had good luck with the poly engine mounts and the stock tranny mounts.

  12. #12
    ND2SPD 02T/AWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Atkinson, NH
    Age
    30
    Posts
    34

    Pewter
    2002 Trans Am WS6

    Quote Originally Posted by Ed Blown Vert View Post
    I actually had good luck with the poly engine mounts and the stock tranny mounts.
    thats interesting, maybe its cuz you had stock tranny and poly motor mounts i had it the ohter way, polly tranny mount and stock motor mounts, thats good to know

  13. #13
    Junior Member cruz3's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Pasco, WA
    Age
    46
    Posts
    34

    Red
    2002 Camaro Z28

    What happened with the Poly tranny/stock engine combo? Tailshaft housing crack?

  14. #14
    ND2SPD 02T/AWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Atkinson, NH
    Age
    30
    Posts
    34

    Pewter
    2002 Trans Am WS6

    Quote Originally Posted by cruz3 View Post
    What happened with the Poly tranny/stock engine combo? Tailshaft housing crack?
    nothing broke, probably because i didn't leave it like that for a while, but using that combination i had really bad vibrations

  15. #15
    Junior Member cruz3's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Pasco, WA
    Age
    46
    Posts
    34

    Red
    2002 Camaro Z28

    I think the poly tranny mount emphasizes problems in the driveshaft. I spent $65 getting my driveshaft balanced since my local dealer didn't care if it was/wasn't when they fixed the front yoke, and it is very smooth. Of course, now my tailshaft has a lot of play in it, so I'm sure that will need to be replaced sooner than later. All of my goofing with this started with a clunk and I'm pretty sure the tailshaft bushing was shot and my dealer failed to diagnose it.

  16. #16
    ND2SPD 02T/AWS6's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Atkinson, NH
    Age
    30
    Posts
    34

    Pewter
    2002 Trans Am WS6

    good point

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poly Motor Mount Vibration
    By robert 98 in forum External Engine
    Replies: 6
    Last Post: 05-16-2009, 07:17 PM
  2. 6m Trans Mount vibration
    By ANUTT1 in forum Manual Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 08-07-2006, 11:52 AM
  3. Need a good T56 (LS1) Stock Tranny mount & Torque arm mount..
    By 1slosnake in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 06-19-2006, 04:04 PM
  4. Help, Vibration / Exhaust/ Trans Mount
    By CJB in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 06-15-2006, 03:17 AM
  5. Need a good T56 (LS1) Stock Tranny mount & Torque arm mount..
    By 1slosnake in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 1
    Last Post: 06-13-2006, 06:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •