Results 1 to 4 of 4

vibartion at 85mph.

This is a discussion on vibartion at 85mph. within the Classic Muscle forums, part of the Vehicle Specific category; I have a 77camaro that have a vibration that can be felt through the floor of the car at 85.I ...

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Vicksburg. Ms.

    99 Trans Am

    Question vibartion at 85mph.

    I have a 77camaro that have a vibration that can be felt through the floor of the car at 85.I rebuilt the trans about two months ago and I have noticed that a bad vibration is there. I believe that it was there at frist but maybe not so bad.(Question)1 if you rebuild a engine and do not have it balanced will it cause this problem?2 could the trans cause this? The car runs good up to this speed than it begains to vibrate the flood board.I am going to check the trans mount and see if it's bad and check the joints that's all I know to check. Hope to get some ideals from you all. Thanks for any and all replys.
    Last edited by Street Fighter; 07-23-2006 at 12:47 PM. Reason: miss spelled word

  2. #2
    CAMARO not Maro asshead! HASTINGSRJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    MASSHOLE in Jville NC

    00 SS Vert#0540/ 03 GMC

    try checking your drive shaft to see if its balanced. Also maybe the tail shaft bushing in your tranny went may want to check the rear end as well....

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2005

    Midnight Blue
    2002 Camaro

    It could be your rims. Did you put on different rims? If so you need hub centric rings

  4. #4
    Member 05gtoautoX's Avatar
    Join Date
    Jan 2006

    Impulse Blue
    2006 Pontiac G.T.O.

    check your U-Joints that connect the driveline to rear-end, and driveline to transmission, while car is off and in park or in gear if it's a manual trans. get under the car and see if you can rotate the driveline and visually check the caps on the u-joints, if OK, check and see if your motor mounts are loose, still ok? see if your harmonic balancer bolted to the front of the crank is loose/not on all the way etc. also check your: lug nuts, tires/wheel banced?, bent driveline, warped flywheel/ring gear. hope this helps

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts