Results 1 to 6 of 6

vibration

This is a discussion on vibration within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; hi guys,i m having a problem with a vibration,don t know what it is.i ve had this problem since i ...

  1. #1
    Junior Member JROBINSON1016's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    NORTH CAROLINA
    Age
    48
    Posts
    86

    RED
    1998 TRANS AM

    vibration

    hi guys,i m having a problem with a vibration,don t know what it is.i ve had this problem since i ve had my car.its not drivetrain,its definitely in the engine.if its idling i can rev it to bout 1.5-2 grand & feel it,when i m going down the road i can put it in neutral & feel it,at 2 grand.it feels like a lope,kinda like somethings out of balance.the car runs great,performance is excellent.has new jasper tranny,new u joints ,fresh rebuilt rear end,but it did it even before all this work.the motor had been rebuilt,stock ,it had like 25,000 miles on it,have receipts,now has like 30,000 miles on it.thot it might be dirty fuel injectors,but no luck with that.seems to have a little more lope to the vibration when it is cold.at higher rpms it tends to like smooth out.i have no idea,please help!

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    texas
    Age
    69
    Posts
    166

    red
    2001 formula

    Did you try unhooking the serpentine belt then start the engine and see if the vibration goes away. It could possibly be the harmonic balancer or one of the engine attached accessories giving you that feeling. Possibly an exhaust pipe touching a part of the frame.

  3. #3
    Junior Member JROBINSON1016's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    NORTH CAROLINA
    Age
    48
    Posts
    86

    RED
    1998 TRANS AM

    no,i haven't unhooked the serpentine,i will do that though.i don t believe it's the exhaust,it feels like it's something in the motor out of balance.i have read some of the posts on here,people talking about the balancer,that there is no keyway to align it with.although,if its not a balanced piece(no counter weight on it)i don t really see how that could be a problem.she still runs like a scalded dog,but need to locate the problem.any other ideas?

  4. #4
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Edit: it is probaly a mount of some sort. like mrr23 said. Could be a tuff one to figure out.
    Last edited by Hi-Po; 03-04-2007 at 05:16 PM. Reason: re-read orginal post

  5. #5
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    check to see if there is a poly trans mount.

  6. #6
    Junior Member JROBINSON1016's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    NORTH CAROLINA
    Age
    48
    Posts
    86

    RED
    1998 TRANS AM

    i pulled the plugs,had ac iridiums,gapped at .035.i called a parts house to verify the correct plugs,they were,they said to gap them at .040,i think factory was .050.i gapped them at .040, cause it wasn t a big jump.seemed to help,still a little bit of vibration though,nothing like it was,any ideas on the gap for the ac iridiums?should i go to .050,or do the iridium plugs not need to go that far(.050)the plugs looked great,course they should be new since the engine had been gone through not too long ago.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vibration
    By jsmith564` in forum General Help
    Replies: 213
    Last Post: 02-25-2012, 05:50 PM
  2. vibration
    By ron83 in forum Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 03-29-2011, 05:01 AM
  3. vibration
    By jcdonjuan04 in forum Automatic Transmission
    Replies: 8
    Last Post: 11-26-2009, 08:09 PM
  4. Help: Bad Vibration
    By 2001TransAm in forum Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 11-24-2009, 07:42 AM
  5. vibration
    By shadowsnkx in forum Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 07-31-2008, 07:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •