Results 1 to 9 of 9

strange vibrations

This is a discussion on strange vibrations within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Well this has been happening since ive had the car from day one, at idle it will make this wierd ...

  1. #1
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    strange vibrations

    Well this has been happening since ive had the car from day one, at idle it will make this wierd vibration only way to describe it in typing would be Vroom vroom like a generater and its not consistant and the lenght at which it lasts is not consistant either sometimes it will be for a split second and then 2 seconds but its not steady. I can easily feel it through the shifter knob and when i popped the hood and put my hand on the intake manifold i felt it through there as well like its a vibration from the engine. The motor runs strong and extremely smooth no issues at all other then it will make a weird vibration under idle, its not the fans nor has it to do with the a/c it happens when the car is cold or hot. The engine also doesnt make any wierd ticking noises either other then whats normal, so im a bit confused as to what it might be. Only guess i would have is motor mounts but could be way off on that one
    Last edited by karpetcm; 11-04-2008 at 05:18 PM.

  2. #2
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    How many miles? check tranny mounts, motor mounts.

  3. #3
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    it has 67000 miles on it, i think tranny or motor mounts could be a possibility, usually when a tranny mount is bad and when you hit the gas the shifter knob raises up to much and goes down meaning the mount is too soft, could be the motor but id have to check both to make sure.

  4. #4
    Veteran Hi-Po's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Florida
    Posts
    10,461

    Black
    1999 TA WS.6

    Easy to check for sure, ide start there.

  5. #5
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    i just thought about it usually if its motor mounts they vibrate at a certain rpm alot more, not sure about that either but i was told once a while ago thats one of the ways of knowing its a motor mount but then again could be wrong in that as well.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Severna Park, MD
    Posts
    65

    Could be tranny mount

    Sounds like a tranny mount, notorious for "ripping" on Gen 4 F-bodies. If you replace the tranny mount with a poly mount (versus rubber) you will feel a fair amount of vibration, especially in a manual.

  7. #7
    cutting and welding mark21742's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mercersburg pa
    Posts
    6,443

    hugger orange
    2004

    just a guess, how about exhaust or converter heat sheilds vibrating. I've had to retack weld lots of sheilds that came loose in the past

  8. #8
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    NC
    Posts
    421

    NBM
    1998Z28

    Only at idle. Does it go away a few minutes after you crank it? Could be the air pump.

  9. #9
    Senior Member karpetcm's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tujunga, CA
    Posts
    1,646

    White
    01 Camaro 6speed

    na doesnt go away, even after driving for 30 minutes it will do the same. It doesnt sound like metal vibrations. Its only at idle, what makes it worse atleast for me is the car drives perfectly fine and as soon as i come to idle it will vibrate but rpms dont drop they stay steady, oil pressure is right at or above 40 the only thing ive observed is the motor does shake going side to side as it does this. When i put my hand on the intake manifold there is no metal or weird noises coming from the motor just that vibration, seems to me motor mounts could be the cause because since the tranny is paired up to it, it also vibrates my shifter handle which also rocks a bit right to left.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Strange Vibrations and Noise from Drive Train
    By SMWS6TA in forum Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 03-29-2010, 07:28 PM
  2. Help: engine vibrations
    By pk222 in forum General Help
    Replies: 9
    Last Post: 01-22-2010, 01:40 PM
  3. new wheel vibrations at 60+mph
    By travisanthony07 in forum Wheels and Tires
    Replies: 3
    Last Post: 06-30-2009, 09:10 PM
  4. Vibrations
    By blomeup647 in forum Camaro / SS
    Replies: 10
    Last Post: 09-19-2007, 10:43 AM
  5. speaker vibrations
    By Distant Zen in forum Stereo and Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 06-13-2007, 07:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •