Results 1 to 6 of 6

Need help with engine noise [video]

This is a discussion on Need help with engine noise [video] within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; My buddies 04 GTO started doing this today. We're unsure what it's coming from... lifters, springs, rods, bearings??? It does ...

  1. #1
    Member candlelit's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Age
    31
    Posts
    256

    White
    98 Trans Am

    Need help with engine noise [video]

    My buddies 04 GTO started doing this today. We're unsure what it's coming from... lifters, springs, rods, bearings??? It does this at idle and when rpms increase it gets faster. Warm or cold, doesn't matter. The car is in a parking lot and trying to figure it out to determine if we can fix it there or not.

    Stock internal LS1, 55k miles. Camshaft: 232/236 FTI Custom Camshaft. .600 lift. Heads: Z06 #243 casting. These have the lightweight sodium-filled valves. Professionally installed Patriot Dual valvesprings.

    Video:

    Thanks!

  2. #2
    Impounded
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beaver Dam KY
    Posts
    7,746

    79 T/A -91 Firebird
    1998 Trans Am -Oynx Black

    I would definately have it towed home. That sounds rough as hell. Maybe pull that sides valve cover off and see it if there are any obvious things.

  3. #3
    Member slowgtp's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Eaton Rapids MI
    Posts
    116

    Red
    1999 Pontiac GTP

    Something in the valve train would be my guess.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Orlando
    Posts
    19

    White
    98 Camaro

    I say bent pushrod.

  5. #5
    NY Representative basballny2's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    NeW YoRk
    Posts
    3,393

    Red
    2001 ws6

    Has he missed any shifts lately? DONT DRIVE the car anywhere. If hes missed some shifts its guna be a bent rod.

  6. #6
    Member candlelit's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Age
    31
    Posts
    256

    White
    98 Trans Am

    we definitely aren't running the car.

    today we pulled the valve covers off. all the rockers seem to be working properly except the 2nd from back on passenger side. we checked a few pushrods (hardened 7.425 rods) and they looked fine. now I think we should figure out the PTV clearance..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Whats this noise from my transmission?? VIDEO
    By Ls1_385hp_T/A in forum Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 05-20-2011, 12:30 AM
  2. Engine Noise (with video)
    By Camaro98Z/28 in forum General Help
    Replies: 21
    Last Post: 09-29-2010, 06:22 PM
  3. Weird noise! (Video)
    By silverWS6 in forum General Help
    Replies: 28
    Last Post: 04-27-2010, 11:28 AM
  4. video- funny noise under the hood
    By sweet_revenge in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 04-01-2010, 05:42 PM
  5. Help: Rear end noise -with video-
    By Customta98 in forum Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 08-15-2009, 06:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •