Results 1 to 9 of 9

misfire detected

This is a discussion on misfire detected within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; my car showed cly #5 misfire detected, and since it was way past time to replace my plugs, wires, and ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NH
    Posts
    38

    blk
    99t/a

    misfire detected

    my car showed cly #5 misfire detected, and since it was way past time to replace my plugs, wires, and coils; 157k on coils and wires. after replacing these still shows same engine code. what might be mt next step?
    thanks

  2. #2
    I Drive A 95' AfterYou's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Granbury, Texas
    Posts
    441

    01' Firebird Pewter
    98' Trans Am Black

    So you have a #5 misfire, But you replaced the #5 coilpack already?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NH
    Posts
    38

    blk
    99t/a

    yes replaced all coils plugs and wires!! any sugestions out there on what else it could be?

  4. #4
    I Drive A 95' AfterYou's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Granbury, Texas
    Posts
    441

    01' Firebird Pewter
    98' Trans Am Black

    not just the wire, and plugs, but the whole coilpack? When you pull off the boots, do you see any form of rust of it not firing?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NH
    Posts
    38

    blk
    99t/a

    yes all new coils packs. didnt really inspect old ones.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NH
    Posts
    38

    blk
    99t/a

    also noticed something very screwy going on with headlights. maybe related elect. fault?

  7. #7
    I Drive A 95' AfterYou's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Granbury, Texas
    Posts
    441

    01' Firebird Pewter
    98' Trans Am Black

    Quote Originally Posted by rhinojohn View Post
    also noticed something very screwy going on with headlights. maybe related elect. fault?
    whats going on with the headlights?

    one go up and not the other?
    grinding noises?

  8. #8
    Member LSXZ28's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    On the dyno tuning in MD
    Posts
    162

    Black
    99 Silverado

    Did you clear the code and it came back??

    Is it a 6 speed car? Miss any shifts lately... might be a bent pushrod...

    GM EFI Tuner
    2002 Trans Am WS6 - 9.41@143mph, #3675, on pump gas and drag radials - sold

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    NH
    Posts
    38

    blk
    99t/a

    cleared code. comes back. headlights mechanically work fine. electrically not right. fogs stay on with high beams right side dim, on low beam highs stay on dimmly!. hoping its some wacky elect prob and not push rod! a few month ago i did bounce off rev limiter but no ill effects till now. ive checked obvious connections and grounds. gonna have to let someone with a few more diagnostic skills take a look.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Misfire???
    By motorhead584 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-06-2014, 03:56 AM
  2. HELP P0154 O2 Sensor Circuit No Activity Detected
    By kb274868 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 04-01-2010, 06:09 PM
  3. Misfire! Misfire!
    By surgitech74 in forum Camaro / SS
    Replies: 1
    Last Post: 07-15-2007, 09:18 PM
  4. Misfire on #1
    By INeedLS1 in forum General Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-22-2007, 07:44 PM
  5. P0308 Cylinder 8 Misfire Detected HELP!
    By jdubbs928 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 06-28-2006, 10:05 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •