Results 1 to 6 of 6

help having problems car missfire

This is a discussion on help having problems car missfire within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; Went to start my car yesterday and all of a sudden its starts missing like crazy. Computer code read open ...

  1. #1
    Member william SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Tulsa, OK
    Age
    31
    Posts
    192

    Black
    2001 camaro SS

    help having problems car missfire

    Went to start my car yesterday and all of a sudden its starts missing like crazy. Computer code read open #1 cyclinder misfire. So i took it to a chevy dealership and they said left bank all 4 injectors quit and showing open circut. Any idea what may of cause this and how to fix it?

  2. #2
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    they gave you nothing else to go on ?

  3. #3
    Member TACE02's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Texas
    Age
    41
    Posts
    568

    ASC #753
    2002 Collector's Edition

    All 4 on the left side quit??? do you have a SES or CES light illuminated. you may have a bad 02 sensor or cat. I see you have LTs with ORY. you did install extensions so your front 02s would reach, correct. did you get it tuned or install rear 02 sims.
    Last edited by TACE02; 06-09-2007 at 09:39 AM.

  4. #4
    Member 2001hawk's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Carolina
    Posts
    213

    Black & Black
    2001 Firehawk & 2002 WS-6

    I think we need to know if you have done anything to it recently? How many miles are on it? etc. You might try starting with checking grounds.

  5. #5
    Member william SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Tulsa, OK
    Age
    31
    Posts
    192

    Black
    2001 camaro SS

    Yes all 4 went out on the left side turns out it was because i blew a fuse but dont what caused the fuse to blow so i replaced it and now everything works fine. But since i didnt actually find the problem and took the shortcut to fixing it i supposed it could possibly blow again. But i wasnt getting any ses or any thing like that. When i went to work it was fine, when i started it up after work it wasnt fine. It was like it could barely beath was weak. Oh nothing has been done to the car in 4 months and it has 40,600 miles on the clock.

  6. #6
    Member 2001hawk's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Carolina
    Posts
    213

    Black & Black
    2001 Firehawk & 2002 WS-6

    With it having blown a fuse I would say that narrows it down to a wiring issue. Did you wash the car or clean the engine bay recently? Most of the wiring for the injectors should be in the convoluted tubing so I highly doubt chaffing would cause a short along that length of wire. That narrows it down a little more. Bad news is that most gremlins hide but never go away until you find the cause. So you are right in changing the fuse being only a shortcut.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Cylinder 8 Missfire
    By davidz28 in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 08-26-2011, 10:37 AM
  2. missfire on cylinder 6
    By lsmaxxed in forum General Help
    Replies: 44
    Last Post: 06-30-2011, 02:57 PM
  3. Help!!! Missfire
    By tcondra in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 07-26-2009, 10:08 PM
  4. Help: LT1 Pinging/ Missfire
    By WhiteThunderZ28 in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-2008, 09:03 PM
  5. HELP!! Missfire
    By rajiv1998 in forum General Help
    Replies: 16
    Last Post: 03-24-2008, 06:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •