Results 1 to 8 of 8

Cutting Out

This is a discussion on Cutting Out within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I don't know if this is where it belongs but if not move it. A quick history on my car. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lubbock, TX
    Posts
    21

    NBM
    98 Trans Am

    Cutting Out

    I don't know if this is where it belongs but if not move it. A quick history on my car. 98 TA A4 with a TCI 3800 stall and F14 cam. I also have LT's, true duals, Walbro pump, NKG plugs, MSD wires, TSP dynotune, and the other boltons. Here's my problem. When my car gets up around the 5800 rpm range it starts cutting out. It almost sounds like it's missing. I just replaced the fuel pump last night thinking that was the problem, but still the same thing. I had it dynotuned at TSP, so that's why I don't think it's hitting the limiter. Any other suggestions?

  2. #2
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    do you have an SES light? and how many miles on those MSD wires? I have heard the heat really starts to get to them afetr a while and maybe they are causeing your car to miss??

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lubbock, TX
    Posts
    21

    NBM
    98 Trans Am

    No SES light. The wires have a tops of 3000 miles on them. It was doing it before I started changing all these parts. The only other thing that I could think of is maybe the knock sensors, but I wanted some opinions b4 I started tearing things apart. Everything minus LT's only have about 3000 miles on them.

  4. #4
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    Pull your wires and go over the boots very carefully. My buddy had pretty much these exact symptoms. I kept his car overnight and scanned/logged it and found #7 was the one misfiring. I pulled the plug and it looked fine. I inspected his plug boots and it had been close enough to the header to dry it out and put a really small crack in it. I bent the boot in half and it ripped. Make sure you don't have a plug boot on a header or close enough to dry it out. Do you have means to log the car? That will tell you a lot.

  5. #5
    Senior Member Wheeler99WS6's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    indiana
    Age
    35
    Posts
    1,018

    black, 05 Roush
    black, 99 T/A WS.6

    Mine had similar symptoms after LT install because I wasnt smart enough to change my plugs and wires while doing the LT install. after new plugs and wires mine was fine.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lubbock, TX
    Posts
    21

    NBM
    98 Trans Am

    Quote Originally Posted by 0rion View Post
    Do you have means to log the car? That will tell you a lot.
    TSP might be able to log a car, but I don't have the means. The whole thing with this is it was doing it before I change the plugs, wires, pump, ect. I was at the track yesterday and my check engine light came on in the middle of my run. I seems to do it the worst at the top of 2nd and 3rd. My SES light went off on my way to the house, so I was unable to read the code. If it quits raining here, I'll go out and get a sound clip of what its doing. At the end of this clip you can kind of hear what it is doing.

    http://video.google.com/videoplay?do...22890617&hl=en

    Do you'll think I can rule a knock sensor out of the question?

  7. #7
    Slower Than a 3rd Gen juiced99ws6's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Cape Coral, FL
    Age
    33
    Posts
    3,097

    Mystic Teal
    99 Trans Am & 01 CBR 929

    have your car scanned at autozone. if there was a light then the code may still be stored. It doesnt clear the code at the same time as the light... it takes quite a few cycles to get rid of the code completely

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Lubbock, TX
    Posts
    21

    NBM
    98 Trans Am

    I wasn't aware of that. I thought it cleared out as soon as the light went off. I'll take it and see what the scoop was on the code.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cutting out
    By charlesss in forum General Help
    Replies: 10
    Last Post: 05-20-2010, 11:44 AM
  2. 99 TA .....Cutting up whole car
    By chadk in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 35
    Last Post: 11-10-2008, 11:46 AM
  3. cutting out ?
    By boofthese in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 09-10-2008, 06:33 PM
  4. cutting out the cat?
    By ATCharming in forum External Engine
    Replies: 8
    Last Post: 03-27-2007, 11:56 AM
  5. car cutting off
    By iceman504 in forum General Help
    Replies: 0
    Last Post: 12-15-2006, 06:15 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •