Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 29 of 29

cam trouble

This is a discussion on cam trouble within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; I have auto tap but it only works sometimes with my new laptop it a vista 64 bit system I ...

  1. #21
    Junior Member Thevirus13's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    hazard, KY
    Posts
    46

    black
    1995 chevy truck

    Cool auto tap

    I have auto tap but it only works sometimes with my new laptop it a vista 64 bit system I will try and scan it again it would not work the other day. Had a halloween party at the house over the weekend so I did not get to work on it. This is realy the frist time I have been working on this truck in 4 years but after the ls fest I want it to run again. I don't care what I have to do after market ecm or carbarator setup I want to drive this thing with this 6 speed and cam. Killin me
    Steve

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago, Illinois
    Posts
    2

    mag. red
    2001 Corvette

    fuel

    This is just a shot in the dark but I had same thing happen, would idle fine and rev. to bout 1200 and fall on it's face and it turned out to be the fuel pump.

  3. #23
    Junior Member Thevirus13's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    hazard, KY
    Posts
    46

    black
    1995 chevy truck

    Cool fuel presser?

    Is it a feul perresor or was it a fuel flow issue?

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Chicago, Illinois
    Posts
    2

    mag. red
    2001 Corvette

    Fuel

    Well the pump gives the pressure to pump the gas to the engine so I would say pressure, by the way this was on a 99 GMC serria 1500

  5. #25
    Junior Member Thevirus13's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    hazard, KY
    Posts
    46

    black
    1995 chevy truck

    Well I figured it out if anybody wants to know. The street and performance wiring harness I had in the truck will only work with an automatic so changing transmission made the motor not run. Talk about a head acke. I called them and they said the only way I could fix it would be a new wiring harnesses from them. So I scrapped it all. Now it is a Holley hp EFI equipped ls1 with a cam and a 6 speed trans it fixed it runs like a top. But the stock clutch can handle the power. I am putting down so it runs but I can't get on it hard at all. But it runs and I have drove it first time in 5 years I will post a link to YouTube in a little while and you can hear it run.
    Love it Holley has there stuff together. Awesome system.

  6. #26
    Junior Member Thevirus13's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    hazard, KY
    Posts
    46

    black
    1995 chevy truck

    Here is the video of the first time it ran. YouTube - Broadcast Yourself.

  7. #27
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    If everything was fine and dandy BEFORE you changed the cam and other valvetrain parts it seems to me like your timing is off.. you did not line it up.
    220dottodot.jpg

  8. #28
    Junior Member Thevirus13's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    hazard, KY
    Posts
    46

    black
    1995 chevy truck

    I did line it up runs great now but s&p automatic wiring harness has to have a auto trans hooked to it to work I took mine out and out in a 6 speed the same time I installed the cam. It's running awesome with the Holley system on it.

  9. #29
    Senior Member Lunatikgixxer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    St Pete, FL
    Posts
    1,429

    Bat mobile black
    2000 Trans am WS6 M6

    sweet glad you got it fixed up!

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. The Super Bowl is in trouble. Big trouble.
    By 5.0THIS in forum Almost Anything Goes
    Replies: 63
    Last Post: 02-02-2015, 06:20 AM
  2. Cam Trouble
    By 99LsOne in forum Internal Engine
    Replies: 7
    Last Post: 06-04-2009, 08:01 PM
  3. maf trouble
    By dado183 in forum External Engine
    Replies: 5
    Last Post: 05-23-2009, 02:11 AM
  4. Trouble going into 3rd and will not go into 4th.
    By diavante in forum Manual Transmission
    Replies: 8
    Last Post: 01-24-2008, 05:57 AM
  5. Trouble In Marineland - Trouble Shooting
    By Ed Blown Vert in forum Stereo and Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2008, 03:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •