Results 1 to 3 of 3

228r cam install random ticking

This is a discussion on 228r cam install random ticking within the Internal Engine forums, part of the LSx Technical Help Section category; ...

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    michigan
    Posts
    100

    black
    1998 trans am

    228r cam install random ticking

    I installed a 228r cam, with new hardened pushrods, spring, seals, oil pump and timing set. I have a random ticking noise when at idle in drive (like parking in a lot). Noise sounds a lot like a quiet exhaust leak, it doesnít speed up with rpm seems to go away after 2000 rpm. I have rechecked the valve train twice; Iím using the ls1 how-to install.com method, just torque to 22ft and turn 180 check torque. The noise seems to be random once engine is over 150F, sometimes itís there sometimes not. Should I ignore it, install valve train with a tdc method, or tear it down and replace lifters. Donít mean to be freaking out maybe Iím being paranoid. Car runs awesome other than noise.

  2. #2
    Veteran 0rion's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ohio
    Posts
    22,519

    98 Formula
    06 duramax

    I would have to hear it.....is it more of a sewing machine type noise? That'd be a normal sound.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    michigan
    Posts
    100

    black
    1998 trans am

    Just a quick fellow up on this, so it doesn’t set unresolved like so many forums.
    I measured my preload with a dial indicator and found that I only had .050 preload. I installed .0250 longer pushrods (7.425) valve train sounds like stock much much better. Not saying this will fix everyones problems but measure preload.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Question: Ticking noise after Cam Head install
    By 1slowbusa in forum Internal Engine
    Replies: 24
    Last Post: 01-11-2015, 05:33 AM
  2. Ticking after header install
    By afattitude in forum External Engine
    Replies: 26
    Last Post: 03-10-2009, 12:26 PM
  3. Engine Ticking After Head and Cam Install
    By Eddie 70 in forum Internal Engine
    Replies: 13
    Last Post: 01-28-2008, 05:50 PM
  4. Loud ticking noise after cam install
    By gunguyWS6 in forum Internal Engine
    Replies: 8
    Last Post: 11-01-2007, 05:05 PM
  5. slight Ticking noise after intake install
    By ViperSniper in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 08-27-2007, 12:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •