Results 1 to 7 of 7

trouble starting

This is a discussion on trouble starting within the V6 forums, part of the Vehicle Specific category; my 1998 v6 camaro is having trouble starting. to get it running i have to give it a little gas ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    oc
    Posts
    4

    Black
    1998 Camaro

    trouble starting

    my 1998 v6 camaro is having trouble starting. to get it running i have to give it a little gas when i start it.. Anyone ever have this problem?

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Could be many things realy. How does it run when it starts? When was the timing last checked on it? Fuel filter last changed? Is the check engine light on?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    oc
    Posts
    4

    Black
    1998 Camaro

    it runs fine when its started..sometimes when i accelerate slow it feels a little bumpy like its misfirein but the fuel system was just flushed out and checked about 2 months ago. the check lite isnt on

  4. #4
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Going out on a limb. Try cleaning your EGR. And make sure all your plug wires are on tight. Could even be a vacume leak. Hoses get hard and can crack.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    oc
    Posts
    4

    Black
    1998 Camaro

    i dont know i checked all of the wires and air system and got it checked out by firestone that was 100 down the drain..they said something about cleaning my intake and mass air flow sensor but they said that probley wasnt even the problem and that it might help so i said fuck that i dont want to spend another 200 on it...so i dont even know whats going on with it.

  6. #6
    Internet Tough Guy Fury_786's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Oregon
    Age
    31
    Posts
    698

    Sinister, SixGun
    2001 SS, 2002 L36 M5

    tune up?

    plugs, wires, coils, fuel filter

  7. #7
    Member TOMASINO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    downers grove
    Posts
    206

    white
    2000

    Quote Originally Posted by gthb View Post
    it runs fine when its started..sometimes when i accelerate slow it feels a little bumpy like its misfirein but the fuel system was just flushed out and checked about 2 months ago. the check lite isnt on
    check the ignition coil or module

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting trouble...
    By blackz28x2000 in forum General Help
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2010, 07:09 AM
  2. Having some trouble starting !
    By 00 ws6q in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 11-06-2008, 08:27 AM
  3. Help: Trouble with starting
    By ajs1978 in forum GM Trucks
    Replies: 14
    Last Post: 07-30-2008, 08:25 AM
  4. trouble starting
    By gthb in forum New Member Introductions
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-2008, 09:00 PM
  5. trouble starting
    By garryr in forum General Help
    Replies: 2
    Last Post: 05-17-2006, 10:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •