Results 1 to 9 of 9

05 Malibu starting issue

This is a discussion on 05 Malibu starting issue within the V6 forums, part of the Vehicle Specific category; My wifes car has a intermittent issue after shutting it off it does not want to start like the fuel ...

  1. #1
    Senior Member REVNORR82's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NEW ALBANY
    Posts
    1,462

    silver
    2002 ws6 ta convertible

    05 Malibu starting issue

    My wifes car has a intermittent issue after shutting it off it does not want to start like the fuel psi is bleeding off any thoughts on the issue would be great before I throw a few hundred dollars at it changing the fuel pump.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
    2002 WS6 TA VERT M6 HOOKER SUPER COMPS ORY AND CAT BACK TUNE DONE BY CHARLES AT GREAD TUNNING!!

    2007 Z71 EXTENDED CAB PROGRAMMER COLD AIR
    TRUE DUALS

  2. #2
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Check the fuel pressure to see if it's getting any first before changing the pump. I'd start with the fuel filter though.

    Can you hear the pump prime?
    It's on jackstands.

  3. #3
    Senior Member REVNORR82's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NEW ALBANY
    Posts
    1,462

    silver
    2002 ws6 ta convertible

    You can here the pump faintly but the car runs perfect once you get it running and its not every time you start it either

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  4. #4
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Is the security light flashing durring those times it does'nt want to start?

    What engine?

    Does the engine spin when you try to start it?

    Does it start then stall out?

    Could be the fuel pump or,,, you could be having a Passlock system issue.

  5. #5
    Senior Member REVNORR82's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NEW ALBANY
    Posts
    1,462

    silver
    2002 ws6 ta convertible

    No lights or codes

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  6. #6
    Senior Member REVNORR82's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NEW ALBANY
    Posts
    1,462

    silver
    2002 ws6 ta convertible

    3.5

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2

  7. #7
    ʢ ൧ ൨ ൩ ൪ ൫ ൬ ൭ ൮Ր Ց Ւ Փ Smittro's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    9,965

    White
    2008 Hummer H3

    Quote Originally Posted by REVNORR82 View Post
    3.5

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
    Well it looks like it's time as Jon suggested to pull a fuel pressure reading.

  8. #8
    I like turtles GTP231's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Corn and Soybean fields
    Posts
    5,397

    Gray/ White
    10 Impreza 83 Thunderturd

    Could be an injector leaking down. Definitely time to check the pressure though

  9. #9
    Senior Member REVNORR82's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    NEW ALBANY
    Posts
    1,462

    silver
    2002 ws6 ta convertible

    Well got a check engine light now did some research and found that the sending unit is bad along with the fuel pump witch works out since no one sells those two parts separate now to waste a pay check.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk 2
    Last edited by REVNORR82; 06-04-2012 at 03:37 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: starting issue.....
    By TransAmFanatic in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 02-18-2012, 06:07 PM
  2. Help: Starting Issue
    By TA814 in forum General Help
    Replies: 8
    Last Post: 04-21-2009, 04:19 PM
  3. Question: Starting Issue
    By Wesman in forum GM Trucks
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2008, 09:10 PM
  4. starting issue...
    By KongGMC in forum GM Trucks
    Replies: 3
    Last Post: 03-19-2008, 04:26 PM
  5. starting issue....
    By KongGMC in forum GM Trucks
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2008, 06:41 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •