Results 1 to 10 of 10

What is your setting?

This is a discussion on What is your setting? within the Suspension and Handling forums, part of the General Help category; What do you guys have your Koni adjustables set at? I've read that the rears are at full soft and ...

  1. #1
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,466

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    What is your setting?

    What do you guys have your Koni adjustables set at?

    I've read that the rears are at full soft and the fronts are 3 sweeps away from full soft.

    Does this sound about right?

    Car sees mainly street use, but will be ran at the track on occasion. Also running the Strano springs.

    Thanks,
    Jon

  2. #2
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    I have no idea.


    That help?

  3. #3
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,466

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    I admit, I lol'd

  4. #4
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Quote Originally Posted by 35th-ANV-SS View Post
    I admit, I lol'd
    I think I have everything on full soft.
    Thinking I will be bumping up the fronts to 4-5 and see how it goes.

  5. #5
    King 0f n00bz shady milkman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Shepherd, Michigan
    Age
    29
    Posts
    11,775

    blacker than wesleysnipes
    98' trans am

    i run my rears on full soft (of course)

    the fronts i run 5 sweeps from full soft. they feel and respond really great.

    i think i am going to try 2-3 sweeps at the track to see.

    with the 5 sweeps i doubt even notice the weight transfer...obviously it happens...but compared to my stock set up with no front sway bar....the konis/stranos fall short

  6. #6
    Life In The Fast Lane..!! redracer1's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    SoCal, SD
    Posts
    294

    Brickyard 400 Trac Car#10
    35th Camaro SS/LE Vert

    4 sweeps on the front seems to work great for me.

    On the rear is where I make the most adj. cause it affects the comfort ride quality the most and is easiest to change. You can run full soft most of the time and get good responce and go to one full turn for spirited drives.

    If you bought them from Sam give him a call and explain your set up and what your looking for, that's part of his service...if you didn't don't bother.lol.

  7. #7
    Member Blue28's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ca.
    Posts
    769

    Navy Blue
    1999 Camaro Z28

    Thumbs up

    6 sweeps from full soft in the front, and 1/2 turn from full soft in the rear.
    FYI, I'm running 625 lb.in. spring rates up front, and air ride in the rear w/55psi (on average).
    Last edited by Blue28; 06-24-2010 at 05:05 PM.

  8. #8
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,466

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Got the Koni's/Strano's on. The stance looks great. I have a couple of problems now though.

    1) The BMR Trak Pak cross-member for the TA hits going over speed bumps. Not that I ever hardly go over those, but I just happen to going into a school parking lot to take some pictures in a parking garage. I might need to look at a different cross-member which sucks a big one considering this is already welded to the SFC's.

    2) When I make a hard left, I hear clunking. It sounds like it's coming from the TA rubbing inside the tunnel. I'll have to crawl under there and take a look....I hope this is the noise and I can create clearance there.

    3) Now when I go over a hard bump, it sounds like the ass-end is bottoming out. Does anyone else have this happening with the settings on full soft?

  9. #9
    Junior Member mcnoskyimages's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    DFW
    Posts
    47

    Silver
    2002 Camaro Z28

    I think the aftermarket TA's just make a bunch of noise in general. It did on my friends '97 Firehawk.

    My DA's are set up for more AutoX and RR. Don't do drag.

  10. #10
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,466

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Quote Originally Posted by mcnoskyimages View Post
    I think the aftermarket TA's just make a bunch of noise in general. It did on my friends '97 Firehawk.

    My DA's are set up for more AutoX and RR. Don't do drag.
    I agree, but this sound was not normal at all. It only happened the one time so I am thinking that maybe something "settled". I took it out and make a bunch of hard turns in a parking lot, both ways. I wasn't able to duplicate any noise so I think I am good to go now!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What setting should I have it too?
    By JwMonE99 in forum Suspension and Handling
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2009, 02:06 PM
  2. Fan setting
    By thearborbarber in forum Computer & Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2008, 07:18 AM
  3. Setting up my 9 Inch
    By MrClay02ws6 in forum Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2008, 04:35 PM
  4. Setting Backlash
    By 98formy in forum Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 08-22-2007, 07:43 AM
  5. Setting up my NOS
    By Txyoungguns in forum Nitrous
    Replies: 15
    Last Post: 01-28-2007, 12:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •