Results 1 to 15 of 15

Squeaking from the back

This is a discussion on Squeaking from the back within the Suspension and Handling forums, part of the General Help category; I have had a squeaking sound coming from the back of car once last year. I pulled my car out ...

  1. #1
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Squeaking from the back

    I have had a squeaking sound coming from the back of car once last year. I pulled my car out from storage last weekend and noticed it was still there. I located it coming from underneath the area between the back seats and the hatch. It squeaks when I drive 70mph or faster and when I accelerate quickly. Has anybody ever experienced this and/or having any suggestions on what I could check? It really sucks driving around with it squeaking. Any help would be appreciated.
    WS.6~LM Exhaust w/quad SS tips~Lowered w/Eibach Springs, Bilstein HD shocks, UMI tubular LCAs w/ relo bracket, UMI adjustable on car PHB~UMI front 35mm/rear 22mm sway bars~UMI 2 point SFCs~UMI STB~Volant CAI~Diablo Predator Performance Tune

  2. #2
    Senior Member Too Fast's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Indianapolis
    Age
    54
    Posts
    5,170

    Black
    2000 WS6 6spd Hooker LT

    Inside the car or outside? I had a bad squeak that turned out to be the latches on the fold down seat. It needed a little grease, problem solved.

    U-joints can also squeak, more loudly under acceleration especially from a stop.

  3. #3
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    The hatch seal can also be a noise maker. There is a seal conditioner made by GM, or you can apply spray silicone, and see what happens. I generally apply spray silicone to the rubber seals on all our cars twice per year.

  4. #4
    Sold: LS1 '85 El Camino ls1camino's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    4,977

    2000 Grand Prix GTP
    2000 Trans Am WS6 M6

    Check the hatch struts...mine squeaked till I put some grease on the pivots.

  5. #5
    Junior Member The Machinist's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    washington
    Posts
    67

    NBM
    2001 Camaro SS SLP# 2646

    I had this problem until I applied Napa Sil-Glyde to the hatch seal. It worked well. It also worked on my squeaky t top seals

  6. #6
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Thanks for the feed back. Well I don't think it is the hatch, although I think I will grease them anyway like many suggested. I took the car on the freeway while my cousin drove a squeezed my head into the hatch area. I pin pointed the noise to be coming from under the car in the center around the axel area. I lowered my car, but didn't put in an adj Torque arm. Think that has anything to do with it?

  7. #7
    Sold: LS1 '85 El Camino ls1camino's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    4,977

    2000 Grand Prix GTP
    2000 Trans Am WS6 M6

    I'd attribute the panhard bar before the torque arm if you just lowered it.

  8. #8
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Quote Originally Posted by ls1camino View Post
    I'd attribute the panhard bar before the torque arm if you just lowered it.
    I have a new UMI adj PHB on there now. What do you think it is doing that would make it squeak? What remedy should I try?

  9. #9
    Super Moderator
    pajeff02's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mansfield, PA
    Posts
    21,576

    Black & Blue
    '02 WS.6 / '07 Suburban

    The high speed presence has me puzzled. Air buffeting the hatch seems to make more sense than a suspension component.

  10. #10
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Quote Originally Posted by pajeff02 View Post
    The high speed presence has me puzzled. Air buffeting the hatch seems to make more sense than a suspension component.
    The sound is definately coming from underneath the car. It isn't off and on either. It is every time I go over eighty. I am trying to find out where to start looking for a fix.

  11. #11
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Are you sure it isn't the exhaust rubbing?

  12. #12
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Quote Originally Posted by 35th-ANV-SS View Post
    Are you sure it isn't the exhaust rubbing?
    I never checked. That might be it. When I accelerate the exhaust woul come down and when I am at higher speeds it would be closer too. That should have been my first guess. Thanks, ill let you know what I find. I have a LM2 over the axel back. So the exhaust has been enlarged.

  13. #13
    Moderator 35th-ANV-SS's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Wherever life takes me
    Posts
    12,465

    Red
    02 35th LE Camaro SS

    Then my guess is it is rubbing. I had the same exact issue. Right where it goes over the axle. You'll see a shiny spot on the exhaust where the metal to metal contact is.

  14. #14
    Member bhunter0830's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Fishers (Indianapols), IN
    Posts
    475
    On the hunt

    Same problem here. It sounds like you have added some mods and lowered it. I too did the same things. Once I installed everything I realized I did not grease the points on the PHB, LCA's etc... once I greased the points and made sure everything was snug after some driving the highly annoying squeak went away. I also have the LM2 exhaust, but no clearance issues in the back. Just my thoughts and worth a try.

  15. #15
    Junior Member Nixon's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Farmington Hills, MI
    Posts
    39

    NBM
    2002 Trans AM WS.6

    Yeah I did that last year. I was thinking the new parts werent lubed well. I should do it again soon. I can't remember if it went away after I greased it last year. I have t had a chance to check if my exhaust is rubbing yet. I will this weekend, now that the weather is getting better.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: odd squeaking noise
    By stern2192 in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-03-2013, 10:52 AM
  2. Help: Squeaking....
    By flybird in forum Firebird / WS6
    Replies: 10
    Last Post: 04-06-2011, 02:56 PM
  3. 'squeaking’ going on in my rear bad
    By MotorDogStar in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 07-02-2009, 12:09 AM
  4. Rear end squeaking
    By Gary in forum Suspension and Handling
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2008, 06:23 AM
  5. Squeaking sound?
    By bgable in forum General Help
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2007, 10:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •