Results 1 to 9 of 9

Need Help with rattling Strut

This is a discussion on Need Help with rattling Strut within the Suspension and Handling forums, part of the General Help category; I had a noise in the front passengers side wheel area that seemed to be my passenger side strut. when ...

  1. #1
    Member mike171562's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    162

    Black
    1998 WS6 T/A

    Need Help with rattling Strut

    I had a noise in the front passengers side wheel area that seemed to be my passenger side strut. when i opened the hood and pushed down on the battery to rock the car i could hear the shock rattling and it sounded like it was hitting the top of the wheel well.

    I replaced the shocks with new Monroes this weekend and the sound is still there. When I push on the car and get it rocking I can hear the shock hitting the top of the wheel well. When i took off my old shocks, I noticed the passengers side shock didn't have the boot that slides over the strut shaft, the strut mount had the metal piece that sits under the nut on top of the strut mount and the strut mount itself didn't look broken down or anything.

    could the boot that's missing be the cause of the clunking noise? What is the name of that part and where can i get one?

    I found this picture that shows the boot, the second pic is a pic of the shock mount that I took off. I believe the piece of metal is supposed to be the isolator, do i just need to replace this? The other side didn't have one of these and I dont have any issues on that side.






    The shaft on the strut I took off had had stripped threads and the threads in the nut were stripped, otherwise the shock was still in good condition.
    Last edited by mike171562; 06-03-2010 at 07:45 AM.

  2. #2
    Member mike171562's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    162

    Black
    1998 WS6 T/A

    anyone?

  3. #3
    Member mike171562's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    162

    Black
    1998 WS6 T/A

    Turned out to be the upper strut mount, the rubber was split, but you couldn't see it unless you really looked close. It was allowing the strut shaft to move up and hit the top of the wheel well.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    that metal peice in the second pic is supposed to be encased in rubber.....get a new 1

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula


  6. #6
    Member cancam99ss's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Miami
    Posts
    540

    Navy Blue
    Chevrolet Camaro SS

    Quote Originally Posted by mike171562 View Post
    Turned out to be the upper strut mount, the rubber was split, but you couldn't see it unless you really looked close. It was allowing the strut shaft to move up and hit the top of the wheel well.



    Could you tell me what upper piece you bought to fix this issue? was it thepiece that attaches to the strut or the rubber piece in this picture http://www.rockauto.com/catalog/moreinfo.php?pk=1031983

    i am having the same issue on the drivers side!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    the isolator creates space in the mount cavity.......if the rubber disappers it will move around......and cause noise

  8. #8
    Member mike171562's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Houston, Tx
    Posts
    162

    Black
    1998 WS6 T/A

    In my case it was not the isolator it was the actual rubber mount that mounts to the fender well. There is a ring inside it that is supposed to keep the shock in place and prevent it from rising up too far so it doesn't hit the inside of the fender well. The rubber around the ring was splitting and letting the shock rise up inside the mount, but it was really hard to see the split in the rubber.





    I got a replace OEM mount from this person on E-Bay, he included the rubber isolator and the nuts and bolts

    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/93-02...Q5fAccessories


    I'm not sure what role the Rubber isolator plays, but my drivers side had an after market mount and there was no isolator at all when i took it off and that side never makes noise. Hope you get it straightened out that noise was driving me nuts.
    Last edited by mike171562; 08-16-2010 at 06:45 AM.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    texas
    Posts
    1,621

    silver
    2000 formula

    rubber takes a poo........maybe ES will make poly 1s

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rattling cat?
    By Spikito in forum External Engine
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2011, 07:41 PM
  2. car rattling
    By ss2000 in forum Suspension and Handling
    Replies: 4
    Last Post: 04-21-2010, 07:31 PM
  3. Help! What is rattling?!?!
    By BdAsBrd01 in forum Firebird / WS6
    Replies: 15
    Last Post: 03-25-2008, 03:24 PM
  4. Something is rattling!!!!!
    By Ryanater in forum Manual Transmission
    Replies: 12
    Last Post: 11-02-2007, 12:46 AM
  5. New Slp LM II rattling!!!
    By matt123 in forum General Help
    Replies: 7
    Last Post: 02-22-2007, 10:19 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •