Results 1 to 10 of 10

Loud thump after UMI torque arm install

This is a discussion on Loud thump after UMI torque arm install within the Suspension and Handling forums, part of the General Help category; I had my torque arm replaced with a UMI long tube header unit. Now when I get on the gas ...

  1. #1
    Member topfig1's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    San Diego
    Age
    55
    Posts
    174

    Black
    2002 Blown Firehawk

    Loud thump after UMI torque arm install

    I had my torque arm replaced with a UMI long tube header unit. Now when I get on the gas or when I hit the brakes a little hard I get a loud thump almost under the console. This is the unit that bolts onto the car not the tranny tail section. Any ideas on what could be causing this. If this is normal with the new torque arm, it will be tossed. please help me out here. Thanks.




    Fig
    Last edited by topfig1; 07-27-2007 at 03:15 PM. Reason: wrong verbage
    2009 Silver G8 GT, Rotofab CAI, Magnaflow Exhaust, Ruff Racing 928's.

    2002 Black on Black Firehawk, CMS 402, D1Sc and all the bolt ons the law will allow.

    Deceased: 99 Red TA A4

  2. #2
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    Adjustable??

    If so, what is the pinion angle?

  3. #3
    Member topfig1's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    San Diego
    Age
    55
    Posts
    174

    Black
    2002 Blown Firehawk

    It is adjustable but I didn't install it so I couldn't say. Would the wrong pinion angle cause this?

  4. #4
    Slow'er'Ass Mr. Luos's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    23,785

    Red Tint Jewelcoat
    2008 Trailblazer SS

    I would certainly think so. Does it feel like it has less traction??
    Check the bolts as well if you can.

  5. #5
    Member topfig1's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    San Diego
    Age
    55
    Posts
    174

    Black
    2002 Blown Firehawk

    Will do. Thanks.

  6. #6
    Senior Member mrr23's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    orlando, fl
    Posts
    7,134

    dark bowling green
    2000 corvette

    did someone forget to tighten the trans mount onto the new crossmember?

  7. #7
    Member topfig1's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    San Diego
    Age
    55
    Posts
    174

    Black
    2002 Blown Firehawk

    Quote Originally Posted by mrr23 View Post
    did someone forget to tighten the trans mount onto the new crossmember?
    Everything looked good when I checked today. I did put quite a bit of grease into the fittings though. Hopefully it will be less noticeable.

  8. #8
    Member Fastcar's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Jersey Boy
    Posts
    316

    Dark blue metallic
    2000 TransAm

    Drop an e-mail to Ryan @ UMI or give him a call: he'll be more than happy to help you out. I had them put their parts on my car (SFCs, rear LCAs & Panhard rod bar, driveshaft loop) and have had absolutely no problems with their products. Their workmanship is top notch!

  9. #9
    Member topfig1's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    San Diego
    Age
    55
    Posts
    174

    Black
    2002 Blown Firehawk

    Quote Originally Posted by Fastcar View Post
    Drop an e-mail to Ryan @ UMI or give him a call: he'll be more than happy to help you out. I had them put their parts on my car (SFCs, rear LCAs & Panhard rod bar, driveshaft loop) and have had absolutely no problems with their products. Their workmanship is top notch!

    I will call him tomorrow. Thanks.

  10. #10
    Senior Member INMY01TA's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    The great red state of MD.
    Posts
    5,755

    Black
    2001 Trans Am (sold)

    I had a tunnel mounted ta for about a week. Did the same thing. Nature of the beast. Sold it and am gonna get a tranny mounted ta soon.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loud squeeling brakes after new pad install
    By third_shift|studios in forum General Help
    Replies: 33
    Last Post: 05-05-2008, 01:40 PM
  2. Loud ticking noise after cam install
    By gunguyWS6 in forum Internal Engine
    Replies: 8
    Last Post: 11-01-2007, 05:05 PM
  3. sub thump stealth enclosrure passenger side, install
    By ichliebecamaro in forum Stereo and Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 08-22-2007, 10:44 PM
  4. Need help with loud thump.
    By topfig1 in forum Western Members
    Replies: 19
    Last Post: 07-30-2007, 05:08 PM
  5. Loud "THUMP"
    By 1badtk in forum General Help
    Replies: 14
    Last Post: 07-09-2007, 01:18 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •