Results 1 to 4 of 4

having issues in my rear ;) pls help!

This is a discussion on having issues in my rear ;) pls help! within the Suspension and Handling forums, part of the General Help category; Ok, this car is really pissing me off beyond words!!! Can someone please help me out and give me some ...

  1. #1
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    having issues in my rear ;) pls help!

    Ok, this car is really pissing me off beyond words!!! Can someone please help me out and give me some insight as to what my problem may be? Here is a list of the issues im running into:

    any time i engage/disengage the clutch when going into a new gear, the car jerks really hard. If im at a light and im going to turn either way, and im going into first and im trying to be kinda quick about it, it chatters, the whole car shakes and feels very unstable! When i hit a rough road or dips in the road, i can hear all the clunks, wheel hop from the rear more on the passanger side than anything. I wont even dare try to launch it cause im scared!! Here's a list of what ive got back there:
    Spohn- LCA's, adjustable PHB, relocation brackets, and tunnel brace mounted adjustable torque arm.

    Stock shocks and springs, swaybar and bushings. stock rear, driveshaft and tranny mount. Does anyone have any ideas what may be the cause of my problems?? The pinion angle is set at -1, relocation brackets are welded still, lca's are tight, phb is adjusted correctly (i think) and everything else is tight and in place. When I punch it the car feels like it shakes way too much, especially the tranny.....it doesnt feel right. any ideas? im gonna start swapping all sorts of shit here shortly.

  2. #2
    Senior Member Zboner's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cincinnati/northern ky
    Age
    31
    Posts
    9,045

    Black
    99 SS

    im not even going to answer to this cause of the title, lol

  3. #3
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    its an attention getter

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    grafton ohio
    Age
    48
    Posts
    10

    black
    2001 Z28

    Recheck your pinion angle. My car did the same thing. I had the angle wrong. You have to have the front and rear end loaded. When i did my I only loaded the rear end and I wanted -3 it turned out to be -10 way to much.You will get more road vibration and noise this is normal.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: rear end alignment issues
    By godless-phoenix in forum Suspension and Handling
    Replies: 43
    Last Post: 12-02-2011, 04:57 PM
  2. Help: Rear hatch issues
    By HOBS in forum General Help
    Replies: 19
    Last Post: 04-16-2011, 11:58 AM
  3. Rear End issues
    By BADHAWK209 in forum General Help
    Replies: 5
    Last Post: 10-23-2010, 07:59 AM
  4. rear end issues
    By wanna_lS1 in forum Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2008, 02:03 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-19-2007, 08:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •