Results 1 to 5 of 5

slave cylinders

This is a discussion on slave cylinders within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; I'm just wondering why i'm going through them like candy. 5 in around 2 years...

  1. #1
    Junior Member steve00ss's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    dexter,missouri
    Posts
    33

    red/black
    2000 ss camaro

    slave cylinders

    I'm just wondering why i'm going through them like candy. 5 in around 2 years

  2. #2
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    ardmore oklahoma
    Posts
    121

    yellow
    2004 pontiac gto

    which kind are you using. i know i got mine off ebay with my ls7 clutch package. and no problems yet.

  3. #3
    None Shall Pass Knight's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    East of Cleveland, Ohio
    Posts
    3,828

    Black
    99 WS.6 - Modified

    Have you replaced anything else when you replaced the slave cylinder?

  4. #4
    Now in Summit LT1 Flavor! Y2KArcticSS's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Henryetta/Tulsa Oklahoma
    Posts
    3,483

    Summit White
    2016 Camaro SS

    I would replace the master with it this time, at least.

    Have you replaced the clutch any of these times? If not, it probably wouldn't hurt either.

    I have found out..... the hard way, that it is probably a good idea to go ahead and change out the clutch system all at once when you have these kinds of failures.

  5. #5
    Nightmare RedFenix_68's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cherry Point NC
    Posts
    475

    Red
    2000 Trans Am WS.6 M6

    hey man me and you are both on the same road here. my trans am has been going through these like a preist on little boys. i pulled my tranny bc i heard the input shaft could be the problem, but also may not be. my problem was as soon as i had a new tranny installed the slave cylinders kept going with the new install. i had a new clutch installed and then the car made it four years...then the slave broke again with only 25k miles on it. pulled it all back off and there were metal shavings ever where inside the bell housing from the old slave cylinder. then they put a new on in it and it popped only 2 miles down the road. im curreently tearing the tranny apart and im going to replace my fourth gear syncro, and replace the input shaft or the bearing that goes around it, plus i am going to replace that pilot bearing and the master cylinder...and if that doesnt work im pushing my car into a rivine and collecting insurance.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: 02 WS6 Misfire on all cylinders
    By UT Trans Am in forum General Help
    Replies: 11
    Last Post: 03-07-2015, 06:13 AM
  2. What happens in your cylinders
    By SMWS6TA in forum Almost Anything Goes
    Replies: 12
    Last Post: 01-10-2013, 06:01 PM
  3. Textralia Exoskel w/ new master & slave cylinders.
    By cam02ss in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 02-08-2009, 10:07 AM
  4. master and slave cylinders?
    By FastAssZ in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 01-19-2006, 03:40 PM
  5. Anyone replace Clutch master or slave cylinders?
    By WS6speedpaul in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 11-02-2005, 05:23 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •