Results 1 to 4 of 4

possible shift/clutch/tranny problem?

This is a discussion on possible shift/clutch/tranny problem? within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; ...

  1. #1
    Member Maro SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Oldbridge
    Age
    28
    Posts
    303

    Black
    2001 Camaro SS

    possible shift/clutch/tranny problem?

    Here’s the deal, yesterday night when I was leaving work I was just shifting from first to second usually before it goes into gear theres a slight resistance (normal) and it clicks right into gear and im driving no prob… but last night and since then its been feeling like 2 slight resistances, two “clicks” if you will to get in to gear (no sound of clicking but it feels like it lol)

    Other than that the car runs normally.. could this be a worn clutch problem? A tranny problem? I’m kinda nervous to say it almost feels like a quick grind…kinda hard to explain.

    Its got the factory hurst shifter with a shift eliminator if that makes a difference any body know what this is or if its normal?

    Ps if it could be related to the clutch in any way I would understand cause Ive been saying I needed to replace the clutch since I bought the car..
    2001 Camaro SS M6 SLP LMII, Lid
    1987 iroc-z RIP 5.7 TPI Full exhaust, lingenfelter intake runners (gone but not forgotten)
    1991 bmw 325i DD

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    What's the weather like where you are? It seems like my T56 feels a little more knotchy when its cold outside.

  3. #3
    Member Maro SS's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Oldbridge
    Age
    28
    Posts
    303

    Black
    2001 Camaro SS

    New jersey and it just started getting cold.. I was thinking that too. Some relief.. Any other issues?

  4. #4
    Junior Member Kamesense's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NY
    Posts
    50

    Pewter
    99 Z28

    I'm in New York and its starting to get cold here too. I drive my 99 Z28 daily, year round, rain, snow (not fun in snow ) etc. When the weather gets cold, things start to act funny, especially trans/clutch. I've had the same issue since I've bought it. Two of my friends have T56 equipped cars (C6 and a LS2 Goat), they have the same cold weather T56 issues as well. I'm almost convinced its just the nature of it, weather gets warm, everything feels better.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Tranny, Clutch, or Clutch Hydraulic System?
    By IZNUTHN in forum Manual Transmission
    Replies: 2
    Last Post: 07-31-2007, 07:13 PM
  2. is it a clutch problem, or a tranny problem?
    By sgt0704 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2007, 05:03 PM
  3. Shift kit and Stall or New Tranny
    By mt3andrews in forum Camaro / SS
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2006, 03:56 PM
  4. 98 tranny shift improver?
    By daveb91 in forum Automatic Transmission
    Replies: 7
    Last Post: 01-16-2006, 07:32 PM
  5. Clutch/tranny problem?
    By Ws6Noob in forum Manual Transmission
    Replies: 11
    Last Post: 09-19-2005, 09:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •