Results 1 to 10 of 10

No Pedal Pressure and Won't go into Gear!

This is a discussion on No Pedal Pressure and Won't go into Gear! within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; Ok, heres the deal. I have a 98 TA M6. I had a Cartek clutch installed about 5k miles ago, ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Rochester, NY
    Age
    38
    Posts
    3

    Black
    1998 WS6

    No Pedal Pressure and Won't go into Gear!

    Ok, heres the deal. I have a 98 TA M6. I had a Cartek clutch installed about 5k miles ago, and the last 3 years I have only put 800 miles on the car. Today I took her for a spin and noticed it was really hard to get in and out of gear and I had no pressure in the pedal. Then I could not get it into any gear at all and I ended up calling AAA and was on a flat bed in no time. Thinking in the hydros. Any suggestions? Thank you

  2. #2
    Auto Painter RyanJM's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Houston, TX
    Age
    41
    Posts
    2,002

    White
    1998 Trans Am

    Check the fluid I know on most hydralic clutches the slave cylinder is udually always a problem
    1998 Trans Am 85k miles.
    Bolt ons, MS3 113LSA cam, Circle D Stall, Tune, Modified WS6 style hood, Full Suspension, 6000k HID's, Clear Side Markers w/ Leds, Led 3rd Brake Light and 18" AR Staggered Killer Wheels w/ BFG KDW NT's.- Weekend Toy/DD
    02 Trailblazer -Sold
    09 Ram 1500 CC - Sold
    09 Cobalt SS/TC - Sold
    13 ram 1500 LoneStar CC 4x4 - Magnaflow, K&N,and more to come-DD/Toy

  3. #3
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    yep it probably the hydraulics. Check for leaks at the bottom of the bellhousing. Its a good idea to just replace both the master and slave. Use quality parts or you'll be doing it again

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Rochester, NY
    Age
    38
    Posts
    3

    Black
    1998 WS6

    Thanks, thats what i thought! Any suggestions on a good slave/master product?

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    GM Slave
    GM master (from the dealership or GMPartsDirect.com) or Tick Master
    Just don't go to AutoZone, O'Reilly's, Napa, etc. There master cylinders suck bad

  6. #6
    The Bandit Wesman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    NJ
    Posts
    4,033

    SGM
    1998 Trans Am WS6

    Quote Originally Posted by Cutlass View Post
    GM Slave
    GM master (from the dealership or GMPartsDirect.com) or Tick Master
    Just don't go to AutoZone, O'Reilly's, Napa, etc. There master cylinders suck bad
    I made the mistake of buying a master from Advance...leaked out of the pushrod seal the first time I installed it. Garbage. I returned it as defective and bought a GM master.

  7. #7
    Team Skeet Captain JHayesLS1's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Winter Garden, FL
    Age
    30
    Posts
    2,061

    Black
    1999 Camaro Z28

    +1 on NOT buying from Advanced. I bought a new clutch for my old mustang there and it was complete trash. This is not something to skimp on.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Rochester, NY
    Age
    38
    Posts
    3

    Black
    1998 WS6

    Ok, so i got my new GM slave and Master installed. Got it bleed and the pedeal feels great. Took it for a ride and I can not down shift into first with out a grinding. The car has to be at a complete stop to shift into first. No other gear has a problem. I didn't not have this problem before the replacing the slave and master. Any thoughts??

  9. #9
    The Bandit Wesman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    NJ
    Posts
    4,033

    SGM
    1998 Trans Am WS6

    Quote Originally Posted by RudyWS6 View Post
    Ok, so i got my new GM slave and Master installed. Got it bleed and the pedeal feels great. Took it for a ride and I can not down shift into first with out a grinding. The car has to be at a complete stop to shift into first. No other gear has a problem. I didn't not have this problem before the replacing the slave and master. Any thoughts??
    Sounds like you may still have air in the system, causing the clutch not to fully disengage.

  10. #10
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    ^^^yeah thats what it seems like. Or the pilot bearing is bad and binding up with the trans input shaft

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clutch pedal losing pressure?
    By redbird555 in forum Manual Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2012, 09:43 AM
  2. Gas Pedal Sticks at 1/8th Pedal
    By garrity455 in forum General Help
    Replies: 6
    Last Post: 01-29-2010, 06:14 PM
  3. Clutch Pedal Pressure and Smelly Clutch
    By race5050 in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2010, 06:37 PM
  4. No pedal pressure after clutch install
    By chevyss1234 in forum Manual Transmission
    Replies: 7
    Last Post: 12-23-2009, 07:23 PM
  5. Master? No pedal pressure
    By phoenix1987 in forum Manual Transmission
    Replies: 1
    Last Post: 05-17-2007, 10:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •