Results 1 to 16 of 16

Loss of clutch under WOT

This is a discussion on Loss of clutch under WOT within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; I have a 2000 SS and under WOT i loose my clutch pedal almost completly. It comes back slowly but ...

  1. #1
    Import Killer SLP00blueSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    MIchigan
    Age
    33
    Posts
    182

    Navy Blue Metallic
    2000 Camaro SS

    Exclamation Loss of clutch under WOT

    I have a 2000 SS and under WOT i loose my clutch pedal almost completly. It comes back slowly but at the track sometimes it won't even get into 4th gear. What might the problem be and how do i fix it??

  2. #2
    rays00ramair
    Guest
    mine does the same shit even with new hyd and centerforce clutch.im gonna do drill mod next wee k ill let u no if it helps ok

  3. #3
    Import Killer SLP00blueSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    MIchigan
    Age
    33
    Posts
    182

    Navy Blue Metallic
    2000 Camaro SS

    awesome yeah thanks i'll be waiting

  4. #4
    member toneloc60's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    currently, a tent in Iraq
    Age
    36
    Posts
    1,147

    NBM
    '00 Z28

    I have problems getting into 5th at WOT. I found out that it's probably a problem with the hydraulic system for the clutch. Try the drill mod. Or, you can get an adjustable master. Either way, when it's convenient, make sure you have the upgraded slave cylinder that came in the '01 and '02 cars. That should eliminate your issue.

  5. #5
    I Fixed Da Rear jimbo98z's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Age
    31
    Posts
    376

    Mystic Teal
    1998 Z28 M6

    Upgraded slave cylinder should fix that. Mine was doing the same thing, and i upgraded to the Z06 slave when i put my spec stage 2 in and haven't had any problems of the like since.

  6. #6
    Import Killer SLP00blueSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    MIchigan
    Age
    33
    Posts
    182

    Navy Blue Metallic
    2000 Camaro SS

    wouldn't happen to have the part # for that Z06 slave would ya?

  7. #7
    I Fixed Da Rear jimbo98z's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Raleigh, NC
    Age
    31
    Posts
    376

    Mystic Teal
    1998 Z28 M6

    not right off, but i will try to find it. if you go to a parts store and ask for one for a 2001 Camaro SS it will be the same as a Z06's though.

  8. #8
    I did a package deal to eliminate any cause and I'm absolutely LOVING it... the clutch can now handle more sh*t than the engine while chirping all over the fuggin place. I got a new Clutch/flywheel (this shouldn't help your problem), Adj.Master Cyl, Slave Cyl. - both from RAM - they're working great (oh yah - I also did the drill mod). Good luck solving your problem!

  9. #9
    rays00ramair
    Guest
    hey slpoobluess did the drill mod and it did help can get third at wide open.no longer have to wait till it comes to 4k and let me in .very cheap and easy to do.

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    31

    Onyx Black
    2000 Berger SS #21

    I also will be doing the drill mod this weekend for the same problem.

  11. #11
    Senior Member Zboner's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    cincinnati/northern ky
    Age
    31
    Posts
    9,045

    Black
    99 SS

    that stage you got?

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Michigan
    Posts
    31

    Onyx Black
    2000 Berger SS #21

    I have the phase I.

    Finally completed it. I had a little trouble bleeding it but once I figured that out I had no problem. So far it is working.

  13. #13
    rays00ramair
    Guest
    i always gravity bleed mine plus it flushes out the system

  14. #14
    Junior Member 00SSVERT's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Lake Tapps, WA.
    Posts
    58

    Black
    2000 Camaro SS Convertibl

    I am having similar problems. The clutch, flywheel and master were replaced 10,000 miles ago with McCloud parts and reciently the trans has become harder to shift. (It seemed fine before) Sometimes pops back out of 2nd. I checked the fluid and it was black like others have noticed. What is that from? I cleaned out the reservoir and refilled it. I plan on doing the drill mod this weekend to see if that helps. I will check to make sure the slave was replaced, but I'm pretty sure it was, with all the other parts they changed. Any sugestions? Thanks

  15. #15
    Senior Member Danger731's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Indy
    Posts
    6,712
    So no drill mod is needed for 01/02 's ?

  16. #16
    Super Sporting It Chevypowr's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Allentown, PA
    Posts
    150

    Black
    1999 Camaro SS

    Drill mod ??

    I hear so much about this "Drill Mod" but I can never fine any information on it. If anyone could Let me kow what this Mod is all about, PLEASE fill me in. I have a 99 and would love to get any extra grab that I can. I had my T56 rebuild abuot 4 months back, my trans. guy used a luker clutch/flywheel package, carbon fiber synchros and new 1st and 3rd gear. Now with this work done, if I shift at a bit lower rpm I can chirp into 4th consitantly, but I would still like to do the drill mod, cause every bit helps.

    My tranny guy also informed me that the 98-99 fbodies had a weak slave cylinder and in 01-02 cars GM upgraded the slave cylinder to address this prob.
    Last edited by Chevypowr; 11-10-2005 at 01:55 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. At a Loss
    By Orrin's Z in forum Internal Engine
    Replies: 16
    Last Post: 01-22-2010, 07:29 PM
  2. Replies: 21
    Last Post: 12-13-2007, 08:41 PM
  3. HP loss?
    By '00T/A in forum Firebird / WS6
    Replies: 31
    Last Post: 09-11-2007, 06:46 PM
  4. Loss Of Clutch Pressure
    By dhillyard in forum Manual Transmission
    Replies: 6
    Last Post: 01-10-2007, 10:11 AM
  5. My first loss.
    By GotN2O in forum Kill Stories
    Replies: 7
    Last Post: 10-29-2005, 11:43 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •