Results 1 to 9 of 9

Help

This is a discussion on Help within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; I went from 5.7 to a 6.0 and everytime I get on it farely hard I blow thw slave cylinder. ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bloomfield, Mo
    Posts
    7

    Red
    02 TA

    Help

    I went from 5.7 to a 6.0 and everytime I get on it farely hard I blow thw slave cylinder. Can some one help me out? What needs to be changed?

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    What exactly do you mean by "blow the slave cylinder?" Does it literally blow out and leak fluid everywhere and you can't drive the car anymore?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bloomfield, Mo
    Posts
    7

    Red
    02 TA

    Yes exactly

  4. #4
    Junior Member black2kSS's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    cheektowaga, ny
    Posts
    96

    black
    2000 camaro ss

    is it poss the clutch is slipping and boiling the fluid to the point of blowing the slave out?

  5. #5
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Quote Originally Posted by babyjgoins View Post
    Yes exactly
    Thats really strange. What are you running for a clutch, slave, and master cylinder?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bloomfield, Mo
    Posts
    7

    Red
    02 TA

    I am running a Spec Stage 2 clutch napa master cylinder and going to put a GM slave back in today again

  7. #7
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    If you were running a Napa slave, that could be part of the problem. The Napa master cylinder could be the second part of the problem.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bloomfield, Mo
    Posts
    7

    Red
    02 TA

    I figured out the problem the place that put my engine in left out the pilot bearing.

  9. #9
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,996

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    Interesting...thanks for the update.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •