Results 1 to 4 of 4

is it a clutch problem, or a tranny problem?

This is a discussion on is it a clutch problem, or a tranny problem? within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; From previous experience, i'm 75% sure that it's a tranny problem. on a friends 95 eclipse. the car runs. and ...

  1. #1
    Compulsive F bomb dropper sgt0704's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    yuma arizona
    Age
    36
    Posts
    1,985

    silver
    1998 Z28

    is it a clutch problem, or a tranny problem?

    From previous experience, i'm 75% sure that it's a tranny problem.

    on a friends 95 eclipse.

    the car runs. and goes into gear. the clutch feels like it engages. no slack, or difficulty with the pedal. however, when you let off the clutch, nothing happens.

    there's a grinding sound comming from the tranny in neutral, and in gear. when in gear, the car can be pushed, as if in neutral.

    on my third gen, when the clutch went out, it was a PIA to put the car in gear, and when i got it going, it made a horrible rubbing sound. and, it didn't like roll very well when it was off either.

    so am i 75% right, or am i 75% wrong?

  2. #2
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    I would say 75% right, is it all gears? best thing to do would be to take a look at the clutch to eliminate it.then to drain the tranny to see if any pieces come out, if you can remove one of the covers to get a good look/feel do so.

  3. #3
    Compulsive F bomb dropper sgt0704's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    yuma arizona
    Age
    36
    Posts
    1,985

    silver
    1998 Z28

    it goes into all gears smoothly. with no problems with the shifter, or the pedal. but i would think if it were the clutch, it would be half engaged, half disengaged. making it a PIA to put in gear.

  4. #4
    Senior Member Orcus79's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Canada
    Age
    38
    Posts
    1,346

    black
    2002 WS6

    Eliminate the clutch first, i would that that it is the easieast part to get too, after that it could be something fraged in the trans, I suspect a possible busted input shaft or sheard splines, the only way to find out thatI know of would be to drop the trans and open it up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tranny problem???
    By Darkrider02 in forum Manual Transmission
    Replies: 5
    Last Post: 07-17-2010, 10:10 AM
  2. Help: possible shift/clutch/tranny problem?
    By Maro SS in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2009, 09:53 PM
  3. Anyone Have this problem with A4 Tranny?
    By 96Firebirdformula in forum LT1
    Replies: 6
    Last Post: 10-17-2007, 04:06 AM
  4. Clutch/tranny problem?
    By Ws6Noob in forum Manual Transmission
    Replies: 11
    Last Post: 09-19-2005, 09:06 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •