Results 1 to 10 of 10

Anybody installed one of these?

This is a discussion on Anybody installed one of these? within the Manual Transmission forums, part of the Drivetrain category; has anyone here installed a Pro 5.0 shifter? I have one on the way, should be here around the middle ...

  1. #1
    CamaroKillZ28
    Guest

    Anybody installed one of these?

    has anyone here installed a Pro 5.0 shifter? I have one on the way, should be here around the middle of the week or so...any thing i need to look out for? or is it pretty much straight forward?

  2. #2
    Member keliente's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    33
    Posts
    723
    99 Firebird Formula

    It is pretty straightforward, but do keep in mind that you need a set of feeler gauges to get it adjusted properly.

  3. #3
    Junior Member smokin_ls1's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SW Pa.
    Age
    39
    Posts
    65

    NBM
    01 WS6 TA

    The hardest part is pulling the console out. You have to stand the e-brake handle straight up in the air to remove the console. At least you do in a TA. Also I think you have to cut a little bit of the lower shifter boot to get it to fit over the new shifter base.
    When I did mine I just followed the right up on install U's website. If you do what they tell you too you'll be done in no time. They also have pretty pictures.
    Last edited by smokin_ls1; 03-05-2006 at 05:40 PM.

  4. #4
    Senior Member Corona-Extra's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Houston Texas
    Posts
    378

    Black SVT & Silver WS6
    2003 SVT Cobra & 2002 WS6

    The hardest part is pulling the console out.
    Thatís true.. it will take a little time to get use to.. but its a kick ass shifter. One thing, make sure you tighten all the bolts. My came lose on my while i was in traffic in Houston. Wasnít to much fun.
    No replacement for displacement.

    Click for full size

  5. #5
    Member keliente's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Charlotte, NC
    Age
    33
    Posts
    723
    99 Firebird Formula

    Pulling it out?? I think its 5 times worse trying to get that bitch back in. Drives me insane.

  6. #6
    Junior Member smokin_ls1's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SW Pa.
    Age
    39
    Posts
    65

    NBM
    01 WS6 TA

    I had no problems putting mine back in. It wasn't hard to take apart. Getting the e-brake in the right position is a little tricky though. I put some teflon tape on the bolts to keep them from backing out.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    metro Detroit area
    Posts
    300
    The teflon tape will make them loose totque.They may go in easier, though. You should have used a thread locker( Loctite)

  8. #8
    Junior Member smokin_ls1's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SW Pa.
    Age
    39
    Posts
    65

    NBM
    01 WS6 TA

    Are you talking about the ones that go in the trans or the ones that hold the tower together?

  9. #9
    Senior Member MadSeason's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Indiana
    Age
    35
    Posts
    2,000
    1994 POS

    You guys had to take the console out? Was never a problem for me?

  10. #10
    Senior Member ninobrn99's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Honolulu HI
    Age
    34
    Posts
    2,486

    Pewter
    all bore 370 Trans Am

    its pretty simple.
    www.installuniveristy.com is your friend

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PHB installed
    By Formula Dave in forum Suspension and Handling
    Replies: 18
    Last Post: 01-21-2008, 10:11 AM
  2. just installed B&M..!?
    By NIKDSC5 in forum Corvette
    Replies: 6
    Last Post: 12-31-2007, 03:31 PM
  3. Need a Cam installed in MD
    By INeedLS1 in forum Eastern Members
    Replies: 6
    Last Post: 05-16-2007, 04:21 PM
  4. SLP lid installed
    By jag42420 in forum External Engine
    Replies: 4
    Last Post: 09-12-2006, 10:32 PM
  5. Got my cam installed
    By BlackBeastLS1 in forum Internal Engine
    Replies: 18
    Last Post: 08-23-2006, 12:02 PM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •