Results 1 to 6 of 6

What not gears?

This is a discussion on What not gears? within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; So I have a pb lvl2 4l60 e tranny and I can't figure out why I don't have any forward ...

  1. #1
    FASTER THNA SPEEDINtICKEt BANDITO's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    A, A
    Age
    28
    Posts
    281

    White
    2002 trans-am

    What not gears?

    So I have a pb lvl2 4l60 e tranny and I can't figure out why I don't have any forward gears. I was driving around one day and all of a sudden I felt a vibration and my cars rpm went up like it was in neutral. I put the scanner in and it said my tranny was in P whenever I had it in D1. So how is that? also one of the lines fell out that went from the cooler, I clipped it back and drained the oil, it was clean red and no metal shavings. I changed filter. It does the same thing still.Torque converter is on, harness is plugged in and shift cable is on. I don't know anymore.

  2. #2
    FASTER THNA SPEEDINtICKEt BANDITO's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    A, A
    Age
    28
    Posts
    281

    White
    2002 trans-am

    Yeh It's hard to decide if it might be a computer issue.
    Last edited by BANDITO; 03-15-2011 at 04:25 AM.

  3. #3
    Senior Member TLS_Addict's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PA
    Posts
    1,706

    Ray Charles blue
    1492

    Hard to decide what?

  4. #4
    The Demon Demon_Z28's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    WA
    Posts
    648

    Bright Rally Red
    2001 Camaro SS

    Uhh, check the shift linkage? and I am wondering if you lost your forward clutches. You try shifting it from underneath?

    Sounds like forward planetary gear set/ clutches is toast. Could be a pressure issue as well with the valve body.

    call up PB and see what they can try and figure out. Your not really 100% descriptive on what is going on.

  5. #5
    Senior Member Z28Thunder's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Broken Arrow, Ok
    Age
    52
    Posts
    4,542

    Arctic White
    2000 Z28

    Quote Originally Posted by TLS_Addict View Post
    Hard to decide what?
    If the line went from the cooler to the trans.. I would think like you're saying. The trans was not getting any oil.. Without oil...

  6. #6
    FASTER THNA SPEEDINtICKEt BANDITO's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    A, A
    Age
    28
    Posts
    281

    White
    2002 trans-am

    I was in drive whenever the car gave out. It feels like the pump gave out. Whenever I hook up with the computer it reads "park" even If I go through the gears. Linkage is good and fluid level is good. It might also be the torque converter. i'm taking it to someone experienced. Later on this week if i can figure it out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: about to change my plastic gears for brass gears
    By edrvsqz1980 in forum General Help
    Replies: 17
    Last Post: 07-18-2009, 06:09 PM
  2. need gears
    By hamptonwsk in forum Parts Wanted / Trade
    Replies: 7
    Last Post: 07-09-2008, 10:17 PM
  3. 4:10 Gears (New) 10 Bolt. 3.08 Gears Low Miles. 12 Bolt.
    By 991lez in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2006, 02:03 PM
  4. Stock 2.83 gears to 3.73 gears?
    By 97formula in forum Automatic Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 11-20-2005, 09:36 AM
  5. 3:73 gears, 3:42 gears, clutch, flywheel, plug wires
    By ls1hater in forum Parts For Sale / Trade
    Replies: 4
    Last Post: 08-16-2005, 07:15 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •