Results 1 to 5 of 5

Transmission Problem

This is a discussion on Transmission Problem within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; Hey guys listen I have a 1998 Trans Am with the usual bolt ons (exhaust, suspension lowering kit, gears, ect.) ...

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sterling Heights, MI
    Posts
    99

    Navy Blue Metallic
    1998 Trans Am

    Transmission Problem

    Hey guys listen I have a 1998 Trans Am with the usual bolt ons (exhaust, suspension lowering kit, gears, ect.) but recently my tailshaft of the tranny has been slowly leaking everynight when i park it (bad seal no big deal) but i have a B&M shift kit in it and all of a sudden now when the shifter is on it makes a loud thud that i can feel or even when its off and i redline it into 2nd u can hear it. Its so bad to the point where i cant even enjoy my powershifter anymore or even show it off because you can feel it in the center console. Also when i try to punch it while im turning, 1 tire sometimes spins (not both always cuz of limited slip) and u can hear/feel a loud thud right under me in the center console. I looked under my car and the trans mount seems fine. i looked the the torque arm though and something just didnt look right..i will take pics and post them tonight. PLEASE HELPP I DONT WANT A NEW TRANSMISSION LOL!!!!!!!!http://www.ls1.com/forums/images/smilies/shrug.gif

  2. #2
    Moderator Cutlass's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Madison, WI
    Posts
    6,998

    1999 Formula WS6 M6-sold
    2001 Silverado Z71

    post the pics and we'll tell you whats wrong. But it sounds like you might have a problem with the torque arm mount.

  3. #3
    GM World Class Tech. vette&ws6's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Carolina
    Age
    38
    Posts
    39

    Black, Black
    2000 Vette, 2006 MC SS

    torque arm mount or trans mount. Pry up on the rear of the trans with a pry bar, the mount is probably in two peices. Very typical failure for your car with a shift kit.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Sterling Heights, MI
    Posts
    99

    Navy Blue Metallic
    1998 Trans Am

    well im going to put pics up tonoght ive been very busy and also the trans mount looks ok i think its the trans mount...how can i tell??

  5. #5
    GM World Class Tech. vette&ws6's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    South Carolina
    Age
    38
    Posts
    39

    Black, Black
    2000 Vette, 2006 MC SS

    Like I said in my previous post...use a prybar to lift the back of the trans, see if the mount is in two pieces. The mount may look perfectly fine when you "look" at it. This is true for engine mount failures too...same method to check for bad mounts.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cluth problem??? transmission problem???? please HELP!!!
    By adamblake97 in forum Manual Transmission
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2014, 08:34 AM
  2. Help: transmission problem
    By my1stss in forum GM Trucks
    Replies: 16
    Last Post: 12-27-2012, 01:21 AM
  3. transmission Problem M6
    By 1999sscamaro in forum Manual Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 11-06-2010, 10:17 AM
  4. Help: Transmission Problem only 2nd & 3rd ?
    By 99CANADAHAWK in forum Automatic Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 05-25-2008, 02:07 PM
  5. transmission problem????
    By derbs in forum LT1
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2007, 11:21 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •