Results 1 to 7 of 7

Trans Problem Please Help!!!!!

This is a discussion on Trans Problem Please Help!!!!! within the Automatic Transmission forums, part of the Drivetrain category; I have just got my car dyno tuned and it is running great for the first time. Today I was ...

  1. #1
    jang89
    Guest

    Angry Trans Problem Please Help!!!!!

    I have just got my car dyno tuned and it is running great for the first time. Today I was driving my car back from school and I ran into a big prob. My car is an a4 and when in drive it will start reving like its in neutral and hardly move. It does the same when i put it into 3rd but when I put the car into 1st it starts fine no grinding or clunking sounds and in 2nd it starts fine. It is also making a grinding and clunking sound when in drive and 3rd at take off. I found this to be weird because usually when a transmission goes out you lose 1st gear 1st and the 2nd gear and etc, but those are fine. If anyone has any light to shed on the problem that would be greatly appreciated.

    I do have a 3000 stall tci torque converter, shift kit, and trans cooler on the car. 65000 miles on the car.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    ST.PETERSBURG FL
    Age
    51
    Posts
    13

    PEWTER
    2001 TRANS AM WS.6

    Sounds like you have burned the 3-4 clutches in your tranny

  3. #3
    jang89
    Guest
    Does this usually happen because of normal wear and tear? Do you know how much this usually costs to fix.

  4. #4
    Random Pics King FSANE's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    White Plains, NY
    Age
    35
    Posts
    7,788

    Silver
    2002 Trans AM

    Time for a rebuilt...all my four trans went out just like that. soon to be #5

  5. #5
    ls1der
    Guest
    if u have a clunking or grinding its a planet plus the 3/4 , 4l60e is famous for it just like the 700r4

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    wayne county
    Age
    37
    Posts
    2

    primer black
    2005 LS2 GTO 6-speed

    my 2003 s10 is doing the same thing. (2.2 L 4l60e auto) and I know it's not because of horsepower! The 2.2 makes somewhere around 118 hp or so.

  7. #7
    Member performabuilt's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    SUGAR LOAF PA
    Posts
    489

    blue
    2000ss

    You are definatly talking about a hard failure , possible front sprag,front planet ,
    anyway you look at it your in need of a tranny

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help: Trans Problem!!!
    By 02 Camaro SS SLP in forum Manual Transmission
    Replies: 15
    Last Post: 09-22-2011, 07:42 PM
  2. Help: TRANS problem
    By JaycenK in forum Automatic Transmission
    Replies: 8
    Last Post: 01-13-2009, 12:45 PM
  3. trans problem maybe?
    By LetemSpin1 in forum Automatic Transmission
    Replies: 10
    Last Post: 04-15-2008, 03:34 PM
  4. 98 Trans Am A/C problem / its hot - help!
    By frank450r in forum Firebird / WS6
    Replies: 8
    Last Post: 08-11-2007, 11:00 AM
  5. problem with m6 trans
    By candlelit in forum Manual Transmission
    Replies: 0
    Last Post: 09-28-2006, 11:41 AM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •